A lehetőségekről

2017.11.09. 22:51

Chile nagykövete járt a Dunaújvárosi Egyetemen

Együttműködési lehetőségekről tárgyalt a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Chile nagykövete. Verónica Chahin Sarah, Chile nagykövete november 6-án, hétfőn látogatott el a Dunaújvárosi Egyetemre, ahol dr. András István rektor fogadta.

DH

Verónica Chahin Sarah, Chile nagykövete (j) a Dunaújvárosi Egyetemen a megbeszélésen Fotó: DUE

A találkozó az egyetem és a Magyar Rektori Konferencia közös szervezésében valósult meg. A nagykövet a magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként a Dunaújvárosi Egyetemet kereste fel azzal a szándékkal, hogy további együttműködési lehetőségekről tárgyaljanak.A diplomatával tartottak a chilei AUR (Association of Regional Universities) szervezet képviselői és a Universidad de Playa Ancha egyetem rektora.

Verónica Chahin Sarah, Chile nagykövete (j) a Dunaújvárosi Egyetemen a megbeszélésen Fotó: DUE

Az AUR munkájában 22 regionális székhellyel rendelkező egyetem vesz részt.Elsődleges céljuk az adott régió intellektuális tevékenységének megerősítése, a társadalmi fejlődés ösztönzése, a termelő szektorral való együttműködés, az állami politikák és programok támogatása, a kultúra előmozdítása, valamint a területek identitásának és az értékek sokféleségének megőrzése. A delegáció a szakmai egyeztetés után campustúrán vett részt, ahol megismerkedtek az egyetem infrastruktúrájával.Az egyeztetés résztvevői: Verónica Chahin Sarah, Ambassador, nagykövet, Chile; Mr. Carlos Gajardo, Second Secretary and Consul, Embassy of Chile in Hungary; Mr. Patricio Sanhueza, az Universidad de Playa Ancha rektora és az AUR elnöke; Mr. Rodolfo Walter, az Universidad de Concepción főtitkára és az AUR főtitkára; Mr. José Abalos, az AUR vezérigazgatója; dr. Heuer Orsolya jogtanácsos, MRK; dr. habil András István rektor, Dunaújvárosi Egyetem; dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, Dunaújvárosi Egyetem; dr. habil Palotás Béla tudományos és kutatási rektorhelyettes, Dunaújvárosi Egyetem; Gyöngyössy Katalin irodavezető, Nemzetközi Kapcsolatok Iroda, Dunaújvárosi Egyetem; Vágó József szakreferens, Nemzetközi Kapcsolatok Iroda, Dunaújvárosi Egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában