osztálytalálkozó

2019.05.10. 14:00

Becsületes, dolgozó ember lett mindegyikből

A fiúk minden lányt kedveltek az osztályban. A nyitott lépcsőfordulóban néha még a szoknyák alá is benéztek. Azért az is előfordult, hogy partvisnyéllel kergették őket a csajok.

Horváth László

Egykori diákok elevenítették fel régi emlékeiket május 3-án, péntek délután a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola biológiatermében. Csuti Elemérné Marika és a közelmúltban elhunyt Danyi András osztálya, a 8. b ült le egy jó kis beszélgetésre, végül finom vacsorával zárták a napot.

A mezőfalvi iskola egykori 8. b osztályának tagjai a találkozón, közepén Csuti Elemérné Marika alsós osztályfőnök
Fotók: Horváth László

Vannak, akik az általános iskolai ballagás után végleg búcsút intenek egymásnak, és soha többet nem találkoznak szervezett keretek között. Vannak, akik szinte minden évben rendszeresen összejárnak, és létezik olyan, hogy csak jelesebb évfordulók alkalmával jut idő újból megbeszélni a boldog időket. Az 1989-ben ballagott mezőfalvi 8. b-nek az idei összejövetele volt a negyedik közös emlékidézése. Stílusosan, ahogy a szokás diktálja, régi termükben hallgatták újra a becsengetést. Sajnos felsős osztályfőnökük már nem lehetett ott a találkozón, de Csutiné Marika alsós tanítójuk örömmel érkezett a meghívásra. Bizony többször könnybe lábadt a szeme, mikor egy-egy volt tanulójára ráismert.

Az osztályteremben beszélgettek a mezőfalvi öregdiákok

– 1989-ben három osztály tanult az évfolyamon. Akkoriban 28-30 fős létszám volt a jellemző – mondta Csutiné Marika. A 8. b elég jó tanulmányi eredményeket tudhat maga mögött, még megyei versenyre is eljutottak. Huszonheten végeztek nyolcadikra, így lemorzsolódásról szinte alig beszélhetünk. Hány kokit adtam, arra már nem is emlékszem... Nem is koki volt, hanem körmös – vágtak közbe a fiúk! És így tovább, folytatódott a diákcsínyek és más, általános iskolai emlékek felidézése, amit csak erősített az intézmény fontosabb helyeinek megtekintése. A régi diákok még arra is tisztán emlékeztek, egészen más volt a tanár–diák kapcsolat. Bár az egészséges csibészség nekik is megadatott, de sokkal tisztelettudóbban tekintettek nevelőikre. Ezt is megerősítette Csutiné Marika. Az első szülőin bizony mondták az apukák, anyukák, ha nem bír vele tanárnő, csak fegyelmezze őket nyugodtan! Lám, senki nem károsodott, becsületes, dolgozó emberek lettek mindannyian!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában