A kőtár helyreállításakor megújul a környéke is

2018.08.22. 12:00

Az elfogadott pályázatban szerepel az új extrém pálya kialakítása

A főtéren pihenni vágyók problémaként vetették fel, hogy kerékpáros és gördeszkás fiatalok a városháza előtti téren találkoznak és „bandáznak” meglehetősen gyakran.

duol.hu

Fotó: pixabay

Ezért a polgármester többször is egyeztetett az érintettekkel. Az egyeztetések nyomán tett közzé tájékoztatót Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a közösségi oldalán.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere találkozott az extrém sportok helyi képviselőivel a városházán Fotó: facebook

A tájékoztató a következőt tartalmazza: „Nagyon büszke vagyok a dunaújvárosi extrém sportok képviselőire. A múltkori megbeszélésünkön abban maradtunk, hogy én utánanézek a pálya lehetőséginek, ők pedig keresnek egy befogadó alapítványt, amely segítené őket abban, hogy szervezetten tudják képviselni érdekeiket. Egy egyesület révén pályázatokat tudnak beadni, így az önkormányzathoz is. A találkozóra Kőhler János (a bmx), Vinkler Zoltán (a roller), Ujvari Dániel (a deszkás) és Müller László (a görkorcsolya) sportolók képviseletében arra a döntésre jutottak, hogy a D-street Egyesület zászlója alá tömörítik a város extrém sportolóit. Én is tudtam nekik jó hírrel szolgálni. A kőtár felújítása során megújul a víztorony környéke is. A már elfogadott pályázatban szerepel egy új pálya kialakítása is.

Természetesen azt is megbeszéltük, hogy az egyesületüknek lehetőségük van egyeztetni a tervezővel arról, hogy a lehetőségekhez képest a leginkább használható pálya jöhessen létre. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a vidámparkban kialakított versenypálya lekerült volna a napirendről, de a Római városrész végi pálya felújítása már karnyújtásnyira van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában