lesz miből választani

2019.08.02. 08:30

Augusztális, két városi helyszínen

Körmendi Erzsébet

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Augusztus 17-én a Pentele városrész Szent István-napi ünnepségét tartják a volt Szórád iskolában, augusztus 20-án pedig a Szalki-szigeten rendezi a város a hagyományos augusztálist.

A pentelei ünnepség 16 órakor kezdődik majd, dr. Kelemen Gyula egyetemi tanár mondja el Szent István-napi gondolatait. Utána hallhatják a Kéknefelejcs dalait, Kovács Renáta harmonikaszólóját, láthatják az új kenyér megszentelését, majd kezdetét veszi az aratóbál.

A megszentelt kenyér szétosztása mindig népszerű
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Szalki-sziget szabadtéri színpadán is egymást érik a fellépők a My Way Dance School kezdi a sort 11 órakor, majd Szentimrey Dóra énekel. 13 órától láthatják Cziráki László latintánc-csoportjának előadását, majd a Wesley-DaCapo növendékei következnek. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsorát 15.30 órai kezdettel láthatják, 16 órakor pedig a központi esemény következik: Cserna Gábor polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatják az egybegyűltek, utána az egyházak vezetői megszentelik, megáldják az új kenyeret, a város első embere pedig megszegi és kínálja a szeleteket. Balla Bence, Tűzkerék xT, Mikus Edward, Mobilmánia, 21 órakor tűzijáték, aztán Jolly Jackers szerepel a kínálatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában