egyre növekvő óvodai létszám

2019.04.16. 16:00

Átadták a megújult mezőfalvai Tündérkert óvodát

A TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00040 kódszámú beruházás keretén belül 234,75 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból bővített és felújított épületet ünnepélyes keretek között 2018. augusztus 24-én átadták át.

duol.hu

Mezőfalva Nagyközség településen a születések száma az elmúlt években növekedő tendenciát mutatott. A folyamatosan növekedő gyermeklétszám előre vetítette, hogy előbb-utóbb az óvodai férőhelyek kevésnek bizonyulnak, így a meglévő óvodai férőhelyet valamilyen módon növelni kell. A 2016-ban Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata által benyújtott pályázat eredményeképpen 234.751.000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert óvoda fejlesztésre. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A fejlesztés során a meglévő 6 csoportszobás óvoda 2 új foglalkoztatóval, tornaszobával és az ehhez tartozó kiszolgáló helyiségekkel bővült.

A bővítés eredményeképpen biztosított lesz az egyre növekvő óvodai létszám kiszolgálása, valamint a gyermeklétszám növekedésével szükség lesz új munkavállalókra is, így a fejlesztést tulajdonképpen munkahelyteremtőknek is tekinthetjük.

A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatásának eredményeképpen a kivitelezési munkákat a dunaújvárosi székhelyű Alap-ép Kft. végezte el. A kivitelezés 2017. júliusától 2018. júliusáig tartott. A bővítés kivitelezési munkái alatt az óvoda zavartalanul működött.

Az átadó ünnepségen megjelent Varga Gábor Országgyűlési képviselő, Dr. Simon László fejér megyei kormánymegbízott, Dr. Molnár Krisztián a fejér megyei közgyűlés elnöke, Lebanov József az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában