a terv szerint halad

2018.03.31. 08:17

Aszfaltoznak – Hamarosan elkészülnek az utak Dunaújvárosban

Februárban kezdte a DVG Zrt. két dunaújvárosi útszakasz felújítását. A munkálatok a vége felé haladnak.

Tóth Alexandra

Feszes tempóban dolgoznak a Vasmű úton a szakemberek

Fotó: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Jelentős felújítást végeznek a Vasmű út Dózsa György út és Kossuth Lajos utca közötti szakaszán, itt az útburkolat javítása és a szegélycserék hárompontos ütemterv szerint folynak. Az első két ütem során megtörténtek a kiemelt szegélyek cseréi az út jobb és bal oldalán, majd a középsziget körül folytatódtak az építések. Jelenleg a harmadik fázisnál tartanak, ami a régi útburkolat felmarásával indult, és az új aszfalt leterítésével halad tovább.

A Venyimi úton félpályás útlezárás mellett dolgoznak
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

A megváltozott forgalmi rend továbbra is fennáll a kereszteződésnél, a lámpák sárga villogóval működnek, és a felújítás által érintett Vasmű úti csomópontnál lévő gyalog­átkelőhelyek majd csak az útburkolati jelek újbóli felfestése után adhatók vissza a gyalogosok számára.

Feszes tempóban dolgoznak a Vasmű úton a szakemberek
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

A Venyimi út Aranyvölgyi út és Hunyadi János utca közötti szakaszán a meglévő útburkolat felújítását és az azt határoló szegélyek cseréjét végzik félpályás útlezárás mellett. Az aszfaltozás jó ütemben halad, a munkások a szegélyek cseréjével folytatják a munkát.

A szélső sávot aszfaltozzák, a belsőben halad a forgalom
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában