jótékonysági akció

2017.12.13. 08:30

Adni jó – mindent szívesen fogadnak Mezőfalván!

A jótékony adakozás mindig nagy segítség. Különösen karácsony közeledtével fokozódik a jelentősége, mikor amúgy is érzelmileg feltöltődve várjuk az ünnepi pillanatokat.

Horváth László

vvvv

Hogy a nehéz sorban élőknek is könnyebbé válhasson az adventi várakozás, ezért sokféle módon, sokan próbálnak segíteni. Ilyen segítség a Mezőfalvi Szociális Intézmény karácsonyi adománygyűjtési akciója, amelynek során tartós használati tárgyakat, élelmiszereket és különféle, ajándékozásra érdemes dolgokat lehet a szociális intézményhez eljuttatni. Olyan apróságokat is szívesen foganak, aminek nagyszülők örülnének. Mert sokaknak az is gondot jelent, hogy nincs pénzük ajándékot vásárolni a szülőknek, nagyszülőknek.

A mezőfalvi kötődésű Móró Tamás Dunaújvárosból érkezett és meleg ruhát hozott, aminek nagy szüksége van a télidőben. A családsegítő részéről Iglódi Judit vette át az adományt hétfőn délelőtt Fotó: HL

Iglódi Judit, az intézmény családsegítő szolgálatának vezetője nagyon örült a gyűjtés eddigi sikerességének. Az adományozás háromnegyed részén már túl vannak. Eddig 33 felnőtt, 41 gyerek jutott ajándékhoz, ami közel 30 családot jelent. Voltak egészen nagyértékű műszaki berendezések, például televízió, mosógép, vagy más használati tárgy, de érkezett rengeteg ruha, játék, élelmiszer is. Ezenkívül vannak még személyre szóló csomagok – mondta lapunk munkatársának a családsegítő.

A Mezőfalvi Szociális Intézmény akciója december 22-ig tart. Addig még van lehetőség másokon segíteni, az ünnepi pillanatokat meghittebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában