látható fejlődés

2019.03.22. 07:00

A tervezett ütemben haladnak a munkálatok

A tervezett ütemben halad a dunaújvárosi Fabó Éva Sport­uszoda teljes körű felújítása. A kivitelező konzorcium képviselői Cserna Gábor polgármesterrel közösen járták be tegnap az építési területet.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor polgármestert az uszoda hátsó, azaz a Juharos vendéglő felőli oldalán fogadta a kivitelező konzorcium részéről Borbély József, a HC Építő Kft. projektvezetője, és Ráthi Tibor, a Hunép Universal Építőipari Zrt. projektvezető-helyettese.

Borbély József előbb tömören összefoglalta az elmúlt hetek munkálatainak fontosabb momentumait, majd részletesen beszélt a jelenleg folyó munkálatokról. A szakember lapunk kérdésre kiemelte, hogy már elkészült a lift­akna alapja, valamint végeztek a belső nagy medencetér megemelésével. Így a korábbi, 180 centiméteres medence 200 centiméteres lett, valamint a tanmedencét is megemelték 13 centiméterrel.

A tanmedence szintjét is megemelték 13 centiméterrel a szakemberek – a Béke tér felé néző üvegburkolatot is kicserélték, már csak a takaróléceket kell majd felszerelni a következő napokban
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– A munka során számos, korábban nem ismert problémára is fény derült, mindezeket orvosoltuk. A jelenleg zajló munkálatok közül kiemelném a medencetér burkorlását, valamint a légtechnika beépítését. Mindez azért is fontos, mert e modern légtechnika lesz felelős az épület fűtésének közel 80 százalékáért. Jól halad a közvetítő állásoknak is helyet adó technikai pavilon építése is. Mint korábban említettem, számos problémával meg kellett küzdenünk, de most úgy látjuk, hogy tudjuk tartani a korábbi határidőket – mondta el Borbély.

Állványerdő – számos, előre nem várt problémát kellett megoldani

Határidőre elkészülhet az uszoda

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a csütörtöki sajtónyilvános bejárást követően elmondta: – Legutóbb három héttel ezelőtt látogattuk meg az építkezést, e bejáráson pedig azt tapasztalhattuk, hogy az előzetes tervek szerint, a korábban meghatározott határidők alapján folynak a munkálatok. Amint a kivitelező cég képviselői is elmondták, eddig a kevésbé látványos munkálatok zajlottak, hamarosan azonban felkerülnek az új homlokzati elemek is. Bízom benne, hogy a nyár végére befejeződik a teljes körű felújítás.

Kőművesmunkák – jó ütemben haladnak a szakemberek

Egy kis újvárosi fürdőtörténelem

Az uszodát 1958. augusztus 8-án Sztálinvárosi Sportuszoda néven avatták fel.

Az 1968-ban átadott gyermekmedencét, külső medencét és a külső öltözőcsoportot a bejárati épülettel Weichinger Károly tervei alapján építették fel. 1977. április 2-án avatták fel a fedett medencét, amit Péchy Imre terve alapján építettek.

1978-ban az uszoda előtt állították fel Cyránski Mária Sellő című szobrát. Az uszoda 1996-ban vette fel Fabó Éva búvárúszó nevét.

A jelenleg zajló felújítás tavaly októberben kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában