M8-as gyorsforgalmi

2020.01.23. 07:00

A térség fejlődését szolgálja

Székesfehérvár – Javában zajlik az M8-as gyorsforgalmi út megyénket érintő szakaszának előkészítése, amelynek egyik állomásaként kedden a nyomvonallal érintett települések polgármestereivel való egyeztetésé volt a terep, tudtuk meg Varga Gábortól, Fejér megye 5. számú választókörzet országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzéséből.

duol.hu

Varga Gábor országgyűlési képviselő Székesfehérváron, a megyeházán egyeztetett az M8-as út nyomvonalával kapcsolatban Fotó: FB

Fotó: Picasa

Az M7-es és Dunaújváros között készülő, 50 kilométeres, 2×2 sávos gyorsforgalmi út a hat kisebb csomópont mellett – az egyik Mezőfalva, Baracs, Daruszentmiklós háromszögben van a tervek szerint – egy komplex és két egyszerű pihenőt fog tartalmazni a minket érintő szakaszon. Baracs, Mezőfalva, Nagykarácsony, Sárbogárd, Sárszentágota, Káloz, Dég, Kisláng, Mátyásdomb, Lepsény és Enying területe érintett a jelenlegi nyomvonaltervezet alapján. Az M8-as Enying felett találkozik majd az M7-es autópályával, onnan könnyedén lehet eljutni Veszprémig, majd később az osztrák határig. A munkában részt vesz dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos is, aki külföldi tartózkodása miatt nem volt jelen.

Varga Gábor országgyűlési képviselő Székesfehérváron, a megyeházán
egyeztetett az M8-as út nyomvonalával kapcsolatban Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában