Kiplakátolt feladat

2019.11.26. 17:30

A Széchenyi mindkét csapatának szurkolhatunk

A Fejér Megyei Kormányhivatal hetedik alkalommal hirdetett vetélkedőt Döntésünk a jövőnk! címmel Fejér megyei középiskolás diákok számára, a felelős szexuális magatartás témakörében. A prevenciós versenysorozatra 6 városból 11 iskola 29 csapata jelentkezett, köztük a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium két csapata is részt vett a versenyben.

Török Tímea

Fotó: LI

A kormányhivatal a vetélkedő megrendezésével a középiskolás diákok körében játékos, szórakoztató formában szeretné felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére, ezen belül a családtervezés fontosságára, a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhességek megelőzésére, nem mellékesen a tudatmódosító szerek veszélyes befolyásoló hatására is.

Keszi Kincső, Szenczi Alexa, Vasas Zsófi Kata, Hosnyánszki Noémi, Vida Vera, Dudás Máté és középen a felkészítő tanár, Kanálné Katona Edit
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A versenyprogram teljesítéséhez az előző évekhez hasonlóan nemcsak lexikális tudásra, hanem jelentős kreativitásra is szükség volt.

Minden évben kapnak a résztvevők egy témát. Ebben az esztendőben „Digitális bökés vagy személyes érintés?” a gondolatindító cím, amit három fordulón keresztül be kell építeni az alkotásokba. A dunaújvárosi diákok az I. forduló során, ahol a plakátkészítés volt a feladat, egy robot- és egy emberi kezet és az internetes ismerkedés kapcsán egy internetes beszélgetés profilképeit ábrázoltak közös platformon.

Vasas Zsófi dolgozott az egyik plakáton

Az időszerű témák vizuális feldolgozása a leglátványosabb része a versenynek, ezért a poszterekből a szervezők vándorkiállítást hoztak létre, amely jelenleg a székesfehérvári autóbusz-pályaudvar várótermében látható.

A megmérettetés II. fordulója után mindkét csapat a vetélkedő III., döntő fordulójába jutott. Ez a végső összecsapás majd november 28-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában