November 1-jétől már csak az új külsejű bankjegyet fogadják el

2019.10.26. 11:00

A régi ötszázas utolsó napjai

Már csak alig egy hétig, azaz október 31-ig fogadják el a régi típusú 500 forintos bankjegyeket a kereskedők.

Tóth Alexandra

Ezen a héten még fizethetünk velük, utána azonban már csak a 2019 februárjában kibocsátott, megújult külsejű címleteket használhatjuk. Nem árt tehát figyelni a dátumot a készpénzes vásárlások esetén, és akár már most beváltani a hamarosan lejáró bankjegyeket.

November 1-jétől csak ez lesz az érvényes 500-as
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Nemzeti Bank az MTI-nek kiadott közleményében azt írta, a megújított 500 forintosok a kibocsátásuk óta megfelelő ütemben terjedtek el a készpénzforgalomban, 2019. október közepéig az 500 forintos bankjegyek több mint 60 százaléka újakra cserélődött.

A bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapján részletes információk érhetők el. A weboldalon az áll, hogy a bevont címletek még hosszú éveken keresztül tartják az értéküket. A bevonási határnapot követően a hitelintézetek és a posta három évig, a jegybank pedig húsz évig díjmentesen váltja át őket azonos címletű törvényes fizetőeszközre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában