Félmillió forint

2019.02.06. 07:00

A polgárőr szervezetek után a Petőfit segítik

A Dunaújváros kenyere akció jóvoltából plusz félmillió forintot fordíthat működési kiadásaira a helyben működő négy polgárőr szervezet. A kenyeres gyűjtés stafétáját pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola vette át.

Szabó Szabolcs

Az immáron 11. alkalommal sikeresen zárult Dunaújváros kenyere akciót összegző kedd délelőtti eseményen Cserna Gábor polgármester kifejtette:

– A város és az itt élő polgárok életében az egyik legfontosabb dolog a közbiztonság. Ennek megteremtésében és fenntartásában hatalmas segítséget jelentenek az önkéntes alapon dolgozó helyi polgárőrszervezetek: Polgárőr Egyesület, Pannon Polgárőrség, Táborállási Polgárőrség, Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség –, amelyek szerény költségvetés mellett, ám hatalmas munkabírással és alázattal végzik mindennapi feladataikat. Éppen ezért úgy vélem, ezúttal is remek helyre került a Széchenyi Pékség, a Tourinform Iroda és a város önkormányzata által életre hívott jótékonysági kezdeményezés legutóbbi szép eredménye. Számszerűsítve: az akció során 8500 darab Dunaújváros kenyere terméket vásároltak a polgárok, ebből 423 ezer 750 forint jött össze, amelyet az önkormányzat félmillió forintra kerekít fel, segítve a polgárőrszervezetek további sikeres tevékenységét.

Cserna Gábor polgármester Hegedűs Lászlónak adta át a polgárőröknek járó támogatást Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A támogatott egyesületek képviseletében Hegedűs László elmondta, hogy nagyon hálásak mindazoknak, akik részt vállaltak a gyűjtőakcióban. A félmilliós adományt pedig működési célra fordítják, ebből finanszírozzák majd a gépjárművek műszaki vizsgájának, javításainak költségeit, de jut majd belőle üzemanyagra is, hogy erősítsék mindennapi utcai jelenlétüket.

A Petőfi iskola képviselői: Gálosfai Tímea igazgatóhelyettes, Rideg István igazgató és Róka Sándor, a Széchenyi pékség vezetője

Az átadási ünnepségen Cserna Gábor bejelentette, a 12. Dunaújváros kenyere akció pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola fejlesztési törekvéseit támogatja majd:

– Egy pályázat keretében, a város támogatásával megvalósult az intézmény energetikai felújítása, most pedig további célok megvalósításán gondolkodhat az iskola vezetése.

Rideg István, a Petőfi iskola igazgatója elmondta, hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy intézményükre esett a választás. Fő céljuk, hogy a tanulói konyha bútorait lecseréljék.

Az alapítványról

Az akció során összegyűlt forintok konkrétan a Petőfis Tanítványainkért Alapítványt támogatja majd. Az alapítvány segít abban, hogy a petőfis tanulók eljussanak minden fontos tanulmányi és sportversenyre. A szervezet szemléltető és fejlesztő eszközökkel gazdagította az intézményt, valamint támogatja az iskolában zajló sakkoktatást, könyvjutalommal díjazza a tehetséges diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában