Scoutland

2019.08.01. 10:00

A nyár legnagyobb cserkészbulijára érkeznek

Megtetszett a tavalyi rendezvényen a cserkészeknek a Szalki-sziget.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Ugyanis idén is a nyár legnagyobb cserkészbulijára, a Scoutlandra érkeznek a táborozók, akik az augusztus 16–18. közötti cserkész kulturális fesztiválon vesznek részt. A múlt nyáron debütált rendezvény célja, hogy a ,,klasszikus” cserkészprogramok mellett, kötetlenebb keretek között is találkozhassanak egymással, kipihenhessék a táborokat, és egy nagy közös bulival koronázzák meg a nyarat.

A szervezők a programok terén idén is igyekeztek minél színesebb választékkal készülni, és a gondtalan szórakozás mellett az önfejlesztésre, önképzésre is hangsúlyt fektetni. Ennek köszönhetően nappal különböző előadások, workshopok, sportprogramok, este pedig koncertek, bulik várják a félezernél is több résztvevőt. Idén az Imre herceg terv pályázatnak köszönhetően a cserkészek számára ingyenes a rendezvény.

Tavaly a közép-európai cserkésztalálkozót tartották itt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Lehetetlen lenne terjedelmi okokból a fesztivál minden programjáról szót ejteni, de álljon itt néhány különlegesség! Mindennapi függőségeinkről tart előadást dr. Zacher Gábor orvos, toxikológus szombat este. Szabadulószobával, nulla hulladék work­shoppal és állandó, szemléletformáló standdal érkezik hozzánk a HuMuSz Szövetség. A roma konyha receptjei anyákról lányaikra szállva maradtak fent, és felfedezésre várnak. Ebben segít Tonté Barbara. Jelenlét az online húspiacon – lehetőség vagy átok az internetes társkeresés? Kovács Orsolya pszichológus, a Mindset Pszichológia szakújságírója, a Vásáry Tamás Alapítvány szakmai vezetője ad választ szombat dél­előtti előadásán.

Cserkészet

A cserkészet célja „hozzájárulni a fiatalok fejlődéséhez fizikai, szellemi, társadalmi és lelki képességeik teljes kifejlesztésében mint egyének, mint felelős állampolgárok és mint helyi és nemzeti, nemzetközi közösségek tagjai.

A Cserkész Világszövetség a cserkészetet a következőképpen határozza meg: „önkéntes, politikamentes ifjúságnevelő szervezet, amely nyitott mindenki számára származási, faji és vallási megkülönböztetés nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában