Az első fordulóra 387-en neveztek

2018.11.16. 11:30

A nagy KRESZ-teszt példátlanul sikeres volt

Befejeződött a nagysikerű közlekedésbiztonsági vetélkedő a városban.

Pekarek János

A városi rendőrkapitányság a helyi baleset-megelőzési bizottsággal közösen hirdette meg a Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt elnevezésű közlekedési vetélkedőt.

A döntőt csütörtökön délelőtt rendezték meg a kapitányság tanácstermében.

A megnyitón ott volt Suszter Tamás rendőr alezredes, a kapitányság vezetője, a városi baleset-megelőzési bizottság elnöke, Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke, Németh Miklós rendőr alezredes, közlekedésbiztonsági osztályvezető, a helyi baleset-megelőzési bizottság ügyvezető elnöke, Udvardi Sándor, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Göcze Zoltán és Vékony János, a Fejér Megyei Kormányhivatal vizsgabiztosai.

A verseny, ahogyan arról lapunkban is többször beszámoltunk, két részből állt. Az első fordulóba bárki benevezhetett, aki regisztrált a verseny idejére létrehozott online felületre, és kitöltötte a 40 kérdésből álló tesztlapot. Ezen 387-en vettek részt.

A második, döntő fordulóban a tíz legjobb versenyző vetélkedett. Méghozzá nagyon gyorsan!

A köszöntők után minden résztvevő külön asztalhoz ült, és nekilátott a szabványos, B kategóriás vizsgafeladat kitöltésének. Ekkor volt fél tíz.

A szervezők gyanútlanul fél tizenkettőre becsülték az eredményhirdetés időpontját, mondván, hogy az egyórás feladatmegoldás után még szükség van időre az alapos kiértékeléshez, az esetleges vitás kérdések elsimításához.

Ehhez képest a leggyorsabb megoldás nyolc, azaz nyolc perc alatt született meg! A második leggyorsabb versenyzőnek is csak 23 percre volt szüksége a teszt kitöltéséhez.

A győztes a tizenhét esztendős Gyimesi Norbert lett, a második helyen Szőcsényi Csaba végzett, a harmadik Marekkel Tibor lett. A győztes százezer forint értékű Hankook vásárlási utalványt nyert, a második helyezett egy kihangosítóval is felszerelt autórádiót kapott a Tolnaőr Kft.-től, a harmadik egy Spar autós csomaggal gazdagodott.

A győztes a 17 éves, rácalmási gimnazista, Gyimesi Norbert lett (k), második Szőcsényi Csaba (b), harmadik Marekkel Tibor (j) Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Kiváló ötlet, profi szervezéssel

Igen örvendetes, hogy elsőre ilyen nagy érdeklődés mellett zajlott le a közlekedésbiztonsági vetélkedő, aminek nagy haszna lesz a mindennapi közlekedésünk során.

Sajnos, arra a kérdésünkre, hogy jövőre folytatódik-e a verseny, a szervezők még nem tudtak egyértelmű választ adni. Egyelőre azon dolgoznak, hogy előteremtsék a pénzügyi forrásokat a nagy KRESZ-teszt internetes oldalának további működéséhez.

Mi nagyon örülnénk, ha folytatódna ez a kiváló ötletből profi módon megszervezett, nagyon hasznos vetélkedő! Amelynek kaliberét az is jellemzi, hogy a döntőre a Bartók kamaraszínház két nagyszerű színészét, Polgár Lillát és Gasparik Gábort hívták meg, akik remek, vidám kis műsort adtak bevezetőül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!