Vízvezeték hibája miatt keletkezett a gödör

2019.08.01. 20:00

A műszaki megoldásról jövő hét elején döntenek a szakemberek

Nem volt könnyű felfedezni a Dunaújvárosi Víz- , Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-nek, hogy  a Béke téri útburkolat beszakadását melyik vezeték repedése vagy törése okozta.

duol.hu

20190723 luk az úton Ddunaújváros Béke téren egy autó alatt beszakadt az aszfalt Fotó: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi írlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az érintett szakaszon számtalan vízvezeték húzódik, ezek egy része a piac, másik része az Építők útja illetve a Kenyérgyári út fele vezet. Szakaszolások segítségével állapították meg, hogy ezek közül a Marcipán cukrászda felől érkező, mintegy negyven méter hosszú ivóvízvezeték szakaszon van a meghibásodás. Az ebből áramló víz mosta alá a beszakadásnál a Kenyérgyári úton az aszfaltot.

A beszakadás pontos nagyságáról, csak azt követően tudnak nyilatkozni, ha elkezdik a sérült aszfaltszakasz felbontását. Erre a szolgáltató szerint a jövő hét elejétől kerül sor.

A szolgáltatásban azonban már most sincs fennakadás, hiszen a DVCSH szakemberei ki tudták zárni a sérült vezetékszakaszt. A műszaki-technológiai feltételek megvizsgálásával hoznak döntést majd arról, hogy kicserélik a sérült vezetéket, vagy esetleg újat húznak be a régi belsejébe.

Az útburkolat helyreállítási munkáit a két cég között létrejött vállalkozási keretszerződés alapján a DVG Zrt. fogja elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában