diákigazgatót választottak

2019.04.02. 07:00

A Móricz iskola fordított napjának nagy sikere volt

A diákok, közülük is különösen a csütörtökön délután megválasztott diákigazgató dirigált a Móriczban pénteken egész nap.

Pekarek János

Gebei Bálint lett a diákigazgató a Móriczban, a 8. a-ból, s ezen aligha lehet csodálkozni, ha megismerkedünk az egyébként is jó kiállású, megnyerő külsejű fiatalember választási programjával.

Amelynek egyik legfontosabb pontja az volt, hogy a tanárok a pénteki fordított napon csakis és kizárólag figyelemfelhívó fényvisszaverő mellényben közlekedhetnek az intézményben, hogy már messziről láthatók legyenek...

Gebei Bálint 8. osztályos tanuló (j) volt a diákigazgató a Móricz iskolában a pénteki fordított napon (is)
Fotók: Móricz iskola

Ám a program még számos figyelemreméltó elemet tartalmazott. Nem elhanyagolható például az a momentum sem, hogy a diákigazgató édesapja a szünetekben ingyen jégkását mért a földszinti aulában. Továbbá: nem kellett a máskor legalábbis ajánlott kék-fehér kockás ingben-blúzban, az iskola egyenruhájában jönni, viszont tanároknak csavaros kérdésekből álló feladatlapok kitöltésével volt kötelező tanúbizonyságot tenniük pedagógiai alkalmasságukról. Mai zenékből rendeztek zenefelismerő versenyt a diákságnak, a szünetekben pedig az udvaron valóságos diszkó működött.

Ötletes és szépen kidolgozott plakátok segítették a kampányt

Elmaradhatatlan a foci is ilyenkor: bajnokságot szervezett ebben a diákigazgató, aki gondoskodott a slime-készítés, az arcfestés, hennarajz, hajgöndörítés lehetőségeiről is, elvégre a női szavazók manapság egyáltalán nem lebecsülendő, sőt: hovatovább meghatározó tömeget jelentenek a politikában!

A XXI. század gyermekiről lévén szó, ugyancsak elmaradhatatlannak nevezhetjük a nintendo és egyéb számítógépes játékok bajnokságát, amelyek megszervezése szintén a diákigazgató nevéhez köthető. Miként a kirakó játékok keresése, a háziállat-bemutató, vagy az alsó tagozatosoknak rendezett bűvészműsor, továbbá a palacsintaevő-verseny.

A barátok sem bízták a véletlenre, hogy Bálint nyerjen...

S itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Móricz iskolában rendezett, négy jelölt között zajló diákigazgató-választási kampány reményteljes, a jövőbe mutató részlettel gazdagította a hazai politikatörténetet. A megválasztott igazgató programjában ugyanis szerepelt, hogy a második helyezett osztály számára filmvetítést rendez kedvenc filmjeikből...

Úgy véljük, ezek után fölösleges kitérnünk olyan részletekre, hogy a fordított nap rendkívül sikeres volt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában