Diplomamunkájának témája rendkívül időszerű és érdekes

2020.07.06. 14:00

A mérnökökért alapítvány szakdolgozatdíját kapta

A Fejér Megyei Mérnöki Kamara alapítványának diplomadíjában részesült Mórocza Árpád végzett gépészmérnök-hallgató.

duol.hu

A műszaki intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében adták át június 30-án Mórocza Árpád hallgatónak a Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozatdíját.

Mórocza Árpád tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézetének gépészmérnök levelezős szakán végezte, szakdolgozatának címe: Hidraulikus ollók vágásteljesítményének módosulása a vágandó anyagok hőmérséklet-változásának hatására. Belső konzulense dr. Bajor Péter, külső bírálója pedig Szabó Imre volt. Árpád a lehetséges 100 pontból 96 ért el, így jelesre értékelték munkáját. Dolgozatának kiválóságát jól bizonyítja, hogy az alábbi szöveges értékelést kapta:

Mórocza Árpádnak (j3) az egyetem és az alapítvány képviselőinek jelenlétében adták át a szakdolgozatának diplomadíját Fotó: FMMK

„A hallgató nagyon magas szinten oldotta meg a kiírásban foglaltakat. Nagy hangsúlyt helyezett a felhasznált eszközök bemutatására, illetve az eszközök működésének elméleti alapjait is ismertette. Ezzel a szakdolgozat témáját kiterjesztette és egy komplex, a gyakorlatban, illetve az oktatásban is kiválóan alkalmazható anyagot készített. Az egyes elemek működésének bemutatására saját készítésű fényképeket, illetve a bonyolultabb eszközök esetén saját készítésű metszeteket használt, szemléletessé téve az ismertetést. A szakdolgozat szigorúan vett témája rendkívül időszerű és érdekes, különösen a közúti műszaki mentések szempontjából. Figyelembe, hogy a kísérletek metódusát, a felhasznált berendezéseket is saját maga alakította ki, kijelenthető, hogy a szakdolgozat önálló munkát takar. A szakdolgozat önmagában egy teljesen új megközelítést tartalmaz, az eredményekből levont következtetések helytállóak, a javaslatok is újszerűek, tovább gondolásra alkalmasak.”

Június 30-án a Dunaújvárosi Egyetem főépületének földszinti rektori tanácstermében adták át a díjat. Az ünnepségen az egyetem vezetőit dr. Nagy András tudományos és kutatási rektorhelyes képviselte, a szakdolgozat-díjat átadta dr. h.c. dr. Szepes András József, az FMMK elnöke, és Fekete Krisztián, a Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány kuratóriumának elnöke, és dr. Horváth Miklós, a Dunaújvárosi Egyetem műszaki intézetének igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!