természet hangjai

2019.01.19. 16:00

A Merkúr éve az asztrológiában

Az év utolsó és az új esztendő első napja bővelkedett szívből jövő jókívánságokban, népi hiedelmekben, időjárási, asztrológiai, pénzügyi előrejelzésekben.

Szente Tünde

Fotó: pixabay

Eszter követve az ilyentájt megszívlelendő praktikákat, betartva a viselkedési és táplálkozási szokásokat, lencsével, malaccal és pezsgővel, nem sokat gondolkodott a fogadalmain.

Szilveszter napján időnként rápillantott a különféle hang- és fényjelzéseket kibocsátó telefonjára, hogy megnézze legfrissebb üzeneteit. A köszöntőkből az idén kevesebb érkezett, így átfutott az agyán, hogy már nem annyira fontos az ő személye másoknak, avagy már nem annyira érdekes ez a műfaj, mert áthelyeződnek a jókívánságok bőséggel, szerencsével és egészséggel más kommunikációs csatornákra. Képeslapot is már csak három darabot küldött, azokat is a nénikéinek, akik ragaszkodnak ebben is a hagyományokhoz. Megállapította, hogy a képes levelezőlapok kimentek a divatból.

Január első napján, a szomszédokat várva egy újévi koccintás erejéig, a dióval és birs­almasajttal díszített sajttál összeállítása közben, a rádióban éppen arról beszélgettek, hogy a 2019-es év a Merkúr éve lesz. A Merkúrhoz kapcsolódik a kommunikáció. Minden olyan dolgot, amit nem beszéltünk meg, most kezünkbe tudunk venni – magyarázta az asztrológus. – Le kell ülnünk, ha bármiféle problémánk van egymással, most van rá lehetőségünk, hogy ezeket a dolgokat a helyére tegyük. A régi dolgokat le kell vágni magunkról ahhoz, hogy az új dolgok megszülethessenek.

Az elmúlt időszakban nagyon sok találmány került napvilágra, felgyorsultunk, ugyan lassítani kéne, de most még nem jött el az ideje. Megállás nélkül törünk előre, mi vagyunk az első, a másik személye nem fontos. Közben szeretnénk tudni, mit hoz a jövő. Nagyon sok embernek kell egy kapaszkodó, hogy valaki mondja meg neki, mi fog vele történni. A személyre szabott horoszkóp felállításában segít az asztrológus.

Mivel hogy advent időszakában Eszter elkezdett aggodalmaskodni a levegőszennyezettség káros hatásai miatt, az év második napján megnézette a tüdejét. Megnyugodhatott, de újabb aggodalmak fészkelték a fejébe magukat, miután megnyitotta a 2019-es esztendő Nagy Egészséghoroszkópját, amelyben jelzik, melyik szervével lesznek gondjai. Eljátszott a gondolattal, hogy konzultál Varga Tímeával, aki asztrológus.

Január 3-án, egy sűrű nap végén, elővette Geoffrey Moss: Az eredményes kommunikáció kézikönyvét, amit tíz esztendővel ezelőtt a férjétől kapott karácsonyi ajándékként. Elolvasta Bhagwan Shree Rajneesh példabeszédét, amely úgy kezdődik, hogy két ember megy egy forgalmas nagyváros zsúfolt utcáján. Egyszer csak az egyik felkiált: „Hallgasd csak, egy tücsök!” De a másik nem hallja. Megkérdezi az elsőt, hogy volt képes meghallani a tücsök ciripelését a város forgatagában? Mire a válasz: „Én megtanultam a természet hangjaira figyelni.” Kiderült, hogy zoológus volt.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában