a legjobb dolgozatok

2018.04.26. 10:00

A kórház tudományos bizottsága fiatal orvosok munkáit értékelte

Megtartotta hagyományos rendezvényét szerdán délután a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház tudományos bizottsága: a testület minden hónapban szervez előadásokat fontos témakörökben.

Pekarek János

A szerdai összejövetel mégis különbözött az átlagostól: ez alkalommal az intézmény fiatal orvosainak kiírt pályázatra érkezett dolgozatokat mutatták be, majd értékelték azokat, és átadták a díjakat a legjobbaknak.

Mi csak a pályázatok felsorolására vállalkozhatunk, az előadások sorrendjében.

Dr. Bulat Veronika két kategóriában is a legjobb lett Fotó: ZsE

Toxikológiai esetek ellátása sürgősségi szemlélettel: dr. Bulat Veronika, sürgősségi betegellátási osztály. A gyakori betegségek gyakoriak, és a ritka betegségek ritkák. Eset­ismertetés: dr. Dénes Réka, intenzív osztály. Mély agyi stimuláció (deep brain stimulation – DBS): dr. Finta Lehel, neurológiai osztály. Teljes vastagságú makulalyuk műtéti kezelésével szerzett tapasztalataink 2017-ben: dr. Hiller Bernadett, szemészeti osztály. Szülészeti fájdalomcsillapítás: dr. Simon Csikós Krisztina, szülészeti-nőgyógyászati osztály. Dysmenorrhea és endometriosis: dr. Tollas Tímea, szülészeti-nőgyógyászati osztály. Az orrvérzések előfordulása és ellátása osztályunkon az elmúlt öt évben az antikoaguláns terápia figyelembevételével: dr. Vanczák Róbert, fül-orr-gégészeti osztály.

A beadott pályázatok szerzői közül az első díjat dr. Bulat Veronika nyerte el. Második lett dr. Hiller Bernadett, aki szemészeti osztály különdíját is megkapta. A harmadik helyezést megosztva kapta dr. Finta Lehel és dr. Tollas Tímea – a doktornő egyben elnyerte a sürgősségi osztály különdíját is. A legjobb előadó díját nyerte dr. Bulat Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában