Legközelebb a polgárőr egyesületeknek gyűjtenek

2018.11.22. 07:00

A kórház sürgősségi osztályát segíti ezúttal a város kenyere

Jelentős fordulóponthoz érkezett szerdán a „Dunaújváros kenyere” jótékonysági sorozat, amely már 10. támogatottját köszönthette. Az ünnepélyes átadón kiderült, a szervezők tovább folytatják a segítő szolgálatot.

Szabó Szabolcs

Szerdán délelőtt a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában tartották a „Dunaújváros kenyere” jótékonysági sorozat aktuális, immáron 10., jubileumi átadóját. Az utóbbi hónapokban összegyűlt 484 ezer forint ezúttal a kórház sürgősségi osztályát segíti majd.

Róka Sándor, a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője (b), dr. Máté Ágnes, az SBO vezetője, Cserna Gábor polgármester és dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója az átadáson Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

– Kazinczyt idézve: „Jót, s jól, ebben áll a nagy titok.” – E titkot pedig a Széchenyi Pékség megfejtette, hiszen egy olyan jótékonysági kezdeményezést hívott életre, amely a mai napig sikeres. Tizenegy nappal vagyunk advent kezdete előtt, így még inkább fontos, hogy ilyen és ehhez hasonló közösségi összefogásokról beszéljünk. E programról mindent elmond, hogy az ország 23 megyei jogú városa közül csak mi büszkélkedhetünk ilyennel – fogalmazott Cserna Gábor polgármester, aki az aktuális kedvezményezettről, a sürgősségi osztályról beszélt:

– A helyi SBO hatalmas munkát végez, hiszen több mint 130 ezer fős körzettel bír, valamint ehhez jönnek még a helyben érdekelt nagy foglalkoztatók. A „Dunaújváros kenyere” akció során 485 ezer forint jött össze, mindezt az önkormányzat félmillió forintra egészíti ki. Ezúton is köszönöm a résztvevők munkáját és kívánom, hogy a következő évben is hasonlóan sikeres legyen a program – fogalmazott Cserna Gábor, aki a sürgősségi osztály vezetőjének, dr. Máté Ágnesnek átadta az adományt jelképező táblát.

– Számos kritika éri a helyi SBO munkáját, mindez országszerte így van a hasonló intézmények esetében. Nagy terhelés alatt dolgozunk, és mindent megteszünk a betegekért. A kapott támogatást a váróterem klimatizálására fordítjuk majd, ezzel is növelve a betegek és hozzátartozók komfortérzetét. Köszönjük a támogatást, a bizalmat, dolgozunk tovább – mondta el dr. Máté Ágnes.

Az akció hagyományait követve szó esett a következő hónapok gyűjtéséről is. A jövőben a helyi polgárőr szervezeteknek gyűjtenek majd. Azaz a Dunapent Polgárőr Egyesületnek, a Pannon Polgárőrségnek, a Táborállási Polgárőrségnek és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrségnek. Nevükben Hegedűs László polgárőr elmondta:

– Célunk, hogy tevékenységünkkel erősítsük a polgárok szubjektív biztonságérzetét, valamint az, hogy támogassuk a helyi rendőrkapitányság munkáját.

Támogatottak

A Dunaújváros kenyere sorozatban eddig az alábbi szervezetek kaptak támogatást a Széchenyi Pékség és az önkormányzat segítségével:

a Jószolgálati Otthon, a Családok Átmeneti Otthona, a Bölcsődék Igazgatósága, a Dunaújvárosi Óvoda, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete, a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete, a Móricz iskola, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület, és a dunaújvárosi Hit Gyülekezete.

Az átadáson Cserna Gábor kiemelte, a fenti szervezetek mindegyike megérdemelte a támogatást, amelyet jó célra fordítottak, éppen ezért Dunaújváros önkormányzata minden esetben kiegészítette a gyűjtési összeget.

A helyi polgárőrök nevében Hegedűs László elmondta, a támogatást a gépjárművek üzemeltetésére, javítására, eszközbeszerzésre fordítják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában