Országos gyerekemelési rekord

2019.05.13. 08:00

A gyermek egy csoda, a gyermek örök érték

Még 2009-ben indította útjára a Három Királyfi, Három Királylány mozgalmat prof. dr. Kopp Mária, aki egész életét és munkásságát a család témája köré építette fel.

V. Lajkó Anita

Ő ma már nincs köztünk, de az égből figyelve biztosan mosolyog a május 11-ei eseményeket látva. Országos rekordkísérlet zajlott ugyanis, amelynek elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra: a gyerek a jövő, a gyerek egy csoda, a gyerek örök érték.

Az országos mozgalomhoz 2017-ben (elsők között!) csatlakozott a solti Petjes nevű családi napközi és játszóház.

Magasba emelték a gyermekeiket

Joó Mihály és felesége, Detti az intézmény vezetői elmondták, arra vállalkoztak, hogy az országos mozgalom helyi „lebonyolítói” lesznek. Végül nem Soltra, hanem Dunaföldvárra szervezték a programokat (2018-ban és 2019-ben is). Az idei évben a Duna-parti korzó adott otthont a szabadtéri rendezvénynek, ahol a magasba emelés rekordkísérlete mellett színes programok várták a résztvevőket. Volt itt bábszínházi előadás, csillámtetoválás, arcfestés, kézműves foglalkozás és Süni zene Cseke Klárával.

Kis-Primász Ágnes, Joó Mihály és fiaik
Fotók VLA

Az esemény lebonyolítói a Petőfi-telep Jövője Egyesület (Petjes) tagjaiból és önkéntesekből tevődött ki. A szervezők külön köszönetet mondanak Dunaföldvár város polgármesterének, Horváth Zsoltnak, aki aktívan segítette az esemény létrejöttét.

A rendezvény támogatója – a dunaújvárosiak számára jól ismert – Kis-Primász Ágnes olimpikon, Európa-bajnok, Világkupa-győztes és masters világbajnok vízilabdázó volt, aki Joó Mihály személyes kérésére vállalta el ezt a feladatot. „A fiaink egy iskolába járnak, innen az ismeretség. Misi először 2018-ban kért fel arra, hogy jelenlétemmel segítsem a munkájukat, ezzel is népszerűsítve a programot. Szíves örömest vállalkoztam idén is erre a feladatra, mert fontosnak tartok minden gyerekekhez kapcsolódó – nemes célt szolgáló – ügyet.”

2019-ben Dunaföldváron körülbelül 200-an vettek részt az „Emeljünk magasba minél több gyereket” programon. Az országos eredményekre még várni kell, de a szervezők bíznak a rekordkísérlet sikerében.

 

A családalapítás örömeiről

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke elmondta, Magyarországon még mindig több gyereket szeretnének az emberek, mint ahány végül megszületik, ezért a gyerekemelés a családalapítás, a gyereknevelés örömeire szeretné ráirányítani a figyelmet. A programot olyan országosan ismert emberek támogatják, mint Tarlós István, Böjte Csaba valamint Kiss Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában