támogató aláírások

2019.08.27. 10:00

A Fidesz összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat

A Fidesz dunaújvárosi szervezetének képviseletében Cserna Gábor személyesen adta le a városháza alacsony épületének második emeletén működő Helyi Választási Irodán (HVI) azt a vaskos ajánlóív-köteget, amely a helyi választópolgárok őt támogató aláírásait tartalmazza.

Körmendi Erzsébet

20190826 Dunaújváros Cserna Gábor polgármester leadja a választási irodában az ajánló papírokat Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Az ajánlóívek felhatalmazása alapján a Dunaújváros polgármestereként több választási ciklus óta regnáló Cserna Gábor ismét ringbe száll a polgármesteri posztért október 13-án.

– Szombaton reggel vettük át az ajánlóíveket a Helyi Választási Irodán, szinte pillanatok alatt összegyűlt a szükségesnél jóval több polgármesterjelölti aláírás. A leadással viszont megvártuk a hivatali idő kezdetét, a hétfő reggelt, mert csapatban gondolkodom, ezért a képviselőjelölt társakéval együtt adtam le én is az ajánlóíveket.

Cserna Gábor (j) adta át a polgármesterjelölti ajánlóíveket dr. Molnár Attilának, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetőjének
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

A fi deszes képviselőjelöltek ajánlásait dr. Ragó Pál (elöl) adta le

 

Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást – mondta Cserna Gábor. A képviselőjelöltjeik ajánlóíveit dr. Ragó Pál, a Fidesz választókerületi szervezője adta le a HVI-n tegnap reggel. Elmondta: a polgármesterjelölti induláshoz szükséges 300 támogató aláírás helyett 1200-at adott le Cserna Gábor, a képviselőjelölti nyilvántartásba vételhez a választópolgárok egy százalékának az ajánlása szükséges, így létszámarányosan Dunaújváros 47 választókerületében 33–50 aláírás között kell összegyűjteni. A fideszes képviselők mindegyike ennek töbszörösét, fejenként 120 ajánlást gyűjtött össze. De folytatják a gyűjtést, mert minden választópolgárhoz szeretnének eljutni. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény alapján Pintér Tamás szombaton délután adta le a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlások többszörösét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában