nem egy szimpla torta

2018.08.10. 11:30

A dunaújvárosi óvodásoknak sütött a Tóth Cukrászda

A dunaföldvári Tóth Cukrászda magas szintű szakmaisága ismét bizonyítást nyert, hiszen a „trónörökös”, Tóth Norbert által megálmodott, Szimpla fantázianévre keresztelt torta az előkelő harmadik helyet kapta az Ország tortája című rangos megmérettetésen.

Tóth Alexandra

A szeletek nagynak tűntek az apróságok mellett, de mindenki megbirkózott az adagjával Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A nem mindennapi édesség két szempontból is szimpla. Egyrészt azért, mert a fél évszázaddal ezelőtt dívó Szimpla nevű presszókávé ihlette a torta ízvilágát: enyhe kávés aromával megspékelve keveredik a tejcsokoládé és a fehércsokoládé klasszikus édessége, amit izgalmassá a mandulalisztes-malátás alappiskóta és a kakaós praliné tesz igazán, a díszítés pedig kockacukorra emlékeztető tejszínes- fehércsokoládés-kávés kis kockácska.

Az Ország tortája verseny bronzérmes tortájából ettek az óvodások

De azért is lehet szimpla, mert a csokoládé és a kávé örök klasszikus, amit „szimplán” csak feldobott pár különlegességgel, és rögtön a legjobbak közé került. A díjnyertes csodából rögtön három is érkezett csütörtök reggel a Dunaújvárosi Óvoda Római városrészi tagóvodájába, hogy a vakáció alatt is oviba járó gyerkőcök délelőttjét kicsit megédesítse. Az ügyeletes óvodában negyven gyerek várta tűkön ülve István bácsit és Norbi bácsit, akik három darab tizenhat szeletes Szimpla tortával érkeztek, amiből nem csak a gyerekek, de az épp dolgozó óvó nénik és dajka nénik is kaptak egy-egy szeletet.

A szeletek nagynak tűntek az apróságok mellett, de mindenki megbirkózott az adagjával
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A kicsik dalocskákkal kedveskedtek a cukrászoknak, majd Tóth István elmesélte nekik, hogy mennyi finomság került a tortába. Gyenes Józsefné intézményvezető elmondta, hogy nagyon izgatottan várakoztak az ovisok, örültek a felajánlásnak és tapsviharban törtek ki, mikor megtudták, hogy nem egy egyszerű süteményt, hanem egy bronzérmes remekművet kóstolhatnak.

Gyenes Józsefné intézményigazgató Tóth Norbert mestercukrásznak segít a torta szétosztásában

Nem csak az óvodások ehetnek Szimpla tortát, a továbbiakban elérhető lesz a Tóth Cukrászda repertoárjában is a többi dobogós torta és a cukormentes díjazott mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában