lehet jelentkezni

2019.08.21. 12:00

1Úton: zarándoklat, idén az édesapákért

A Mária Út Egyesület szervezésében környékünkön is megrendezik az 1úton elnevezésű zarándoklatot, amelyet idén az édesapák tiszteletére hirdettek meg.

duol.hu

Fotó: HK

A résztvevők augusztus 24-én több helyszínről indulva teljesíthetik a távot, vagy annak egy részét. A résztvevők Dunaújvárosból 7.30-kor indulnak az óvárosi római katolikus templomtól, s Rácalmáson át, a Salamon-kút érintésével jutnak el Kulcsra 12 kilométeres gyaloglás után. Adonyból 9 órakor kel útra a menet a Czigler-tónál lévő Mária-ponttól, s 7 kilométeres túra várja a résztvevőket. Rácalmásról 9.45-kor indulnak el a zarándoklat résztvevői. A kulcsi keresztnél (Arany János utca) szerény agapéval egybekötött beszélgetés lesz az édesapák családban betöltött szerepének fontosságáról, s ekkor lesz a gyermekrajzpályázat eredményhirdetése is. További információ kérhető Moró Piroskától, a 30/448-1248-as számon, illetve a [email protected] e-mail-címen.

Mi a Mária Út?

A Mária Út több mint turistaút, több mint zarándokút, több mint értékes program, több mint értékek gyűjteménye, több mint az önismeret útja, több mint új szemlélet, több mint jó társaság, több mint kultúra, több mint szakralitás, több mint turisztikai ajánlat, több mint spirituális élmény, több mint Közép-Európa felfedezése, több mint az országkép gazdagítása – több mint 1400 kilométer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!