Múzeum

2018.04.23. 07:30

Hadihajó érkezik Dunaújvárosba

Hadihajó érkezik a városi kompkikötőhöz május elsején.

Pekarek János

Útja során a hajó a Duna magyarországi szakaszán tizenegy város kikötőjében köt majd ki, ezek egyike Dunaújváros lesz MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szerencsére ez a hadihajó békés célokat szolgál: inkább múzeumhajó, vagyis a történelem megismertetése, eleink hadviselő életének bemutatása a célja, mint a háborúzás. A Lajta Monitor Múzeumhajó idén április 1. és május 21. között tizenegy Duna-menti városba látogat el a fennállásának 170. évfordulóját ünneplő Magyar Honvédség (MH) emlékévének keretében.

Útja során a hajó a Duna magyarországi szakaszán tizenegy város kikötőjében köt majd ki, ezek egyike
Dunaújváros lesz MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ez a történelmi vízi jármű, dunai jelzőhajó (monitor) az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tiszteletbeli zászlóshajója, amelynek segítségével az I. világháború (amelyben a Lajta monitor részt vett!), valamint a hadihajózás történetét igyekeznek megismertetni az érdeklődőkkel. A Lajtát május 1. és május 5. között díjmentesen tekinthetjük meg. A megnyitót elsején, azaz kedden délelőtt 10 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában