Gyásznap

2018.09.12. 10:00

Szeptember 11-re emlékezett a világ

Újfajta DNS-elemző eljárás segíthet azonosítani a 2001. szeptember 11-i World Trade Center elleni terrortámadások áldozatainak földi maradványait – közölték New Yorkban.

MW

A merényleteknek hivatalosan 2753 áldozatuk volt, közülük azonban több mint ezer ember maradványait nem sikerült azonosítani – írta az MTI. A New York-i igazságügyi orvos szakértő 2001-ben a maradványok megőrzése mellett döntött, remélve, hogy a technológia idővel lehetővé teszi az áldozatok azonosítását, békét hozva a gyászoló családoknak. Tegnap az évfordulóra emlékezett a világ.

9/11 Memorial emlékhely. Legerősebb szimbolikus eleme két óriási fémmedence, amely az ikertornyok egykori helyét jelöli.
Fotó: Pixabay

 

Budapesten, az Árpád híd pesti hídfőjénél tűzvédelmi gyakorlattal tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. David B. Cornstein amerikai nagykövet Orbán Viktor kormányfőnek köszönte meg, hogy a magyar nép a terror idején is ott állt az amerikaiak mellett. Cornstein szerint „felebarátaink, honfitársaink támogatása ma fontosabb, mint valaha”, ennek szellemében bejelentette, idén is támogatják a Magyar Vöröskereszt véradási programját, melyet a szeptember 11-i események emlékére tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!