Kisapostag

2015.09.29. 14:47

Sokszor csak gyűlt a szemét – A késések egyik oka a nagy működési terület: huszonegy településen dolgoznak

Kisapostag - A szemétszállítás pontatlanságára panaszkodott egy olvasónk. Javulni fog a helyzet.

Pekarek János

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Kisapostagon rendszeresen előfordul: késve jönnek a szemétszállítók. Sokszor napokig nem viszik el a szemetet, hiába állítják ki a kukákat a lakók az utca szélére, a ház elé. Ez különösen nyáron, nagy melegben kellemetlen, amikor ott büdösödik a szemét a házak között.

Kellemetlen, ha napokig nem viszik el a szemetet. Fotó: Zsedrovits Enikő

Találomra megkérdeztünk néhány embert több kisapostagi utcában is, és kivétel nélkül azt állították, hogy ez bizony rendszeresen előforduló probléma. Egyikük feltette azt a kérdést, hogy vajon mi történne, ha ő ugyanilyen rendszertelenül fizetné a szemétszállítási díjat. Akkor nem vinnék el a szemetét, válaszoltuk. De hát így sem viszik el, kaptuk a viszontválaszt, hozzátéve, hogy ebben az esetben mit veszítene?

Érdeklődtünk a település polgármesterénél, Nagy Attilánál is. Ő megerősítette, hogy a nyáron valóban többször előfordult késlekedés a szemétszállítással.

Kisapostagon is a Dunanett Zrt. gyűjti a szemetet, mint a városban – és még számos településen a környéken, egészen a Duna keleti partján leterülő falvakig, városokig, Akasztótól egészen Kunszentmiklósig, huszonegy faluban és városban, lakossági ügyfeleknél, önkormányzati intézményeknél és vállalkozásoknál.

Nagy Attila megjegyezte, hogy a közelmúltban éppen ezért egyeztető megbeszélést folytattak a cég képviselőivel. Akik elismerték, hogy történtek késések: a kisapostagi hétfői hulladékszállítások helyett néha csak kedden vagy szerdán vitték el a szemetet.

E késések egyik oka éppen a nagy működési terület. Ha meghibásodik a cég egyik gépjárműve, akkor szükségképpen több területen kell várni a szolgáltatásokra, s a késés néhány órától akár egy-két napig is terjedhet.

Azonban a jövőben munkaszervezési lépéseknek, fejlesztéseknek köszönhetően kiküszöbölik a késéseket: a szemétszállításra mindig a településeken kijelölt napokon kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!