Kisapostag

2016.07.05. 16:35

A kilencvenéves Váczi Pálnét köszöntötték

Kisapostag - Kilenc évtized olyan sok esztendő, hogy már csak az említése okán is megáll az ember egy pillanatra elgondolkodni. A hosszú időbe mennyi élmény, és milyen élet fér? A múlt hét közepén, Kisapostagon ismét volt alkalom majd évszázados életkort ünnepelni.

Horváth László

Váczi Pálné 1926-ban született Baracson. Leányként a Szalki-szigeten dolgozott egészen a vasmű építésének kezdetéig. A város növekedésével új feladatként a munkások étkeztetésében segédkezett. 1945-ben férjhez ment és Kisapostagon alapítottak családot. 1953-tól 1981-ig nyugdíjazásáig a kisapostagi óvoda dajkájaként dolgozott.

Váczi Pálnét 90. születésnapja alkalmából dr. Hegedűs Ágnes aljegyző köszönti a kisapostagi önkormányzat nevében Fotó: Amatőr felvétel

Munkája során sokan megkedvelték, és a mai napig szeretettel gondolnak rá. Ő a település Erzsike dajka nénije. Sajnos férje 1982-ben elhunyt. Családjával nagyon jó kapcsolatot ápol. Lánya és veje a közelében, a szomszédságban lakik, így a mindennapok nehézségein ők segítik át Erzsike nénit. Két gyermeke, három unokája és hat dédunokája aranyozza be az idős napjait. Az unokák nevelése mellett a ma is aktív dajka néni a kedvelt hobbijára a hímzésre és a virágok gondozására is fordít időt.

Nem idegen tőle ez a foglalatosság, hiszen Kisapostag régi óvodai kertjének egy része a mai napig őrzi dolgos keze nyomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!