műteni kellett

2018.03.09. 12:26

Kihagyja sérülés miatt Berecz Zsombor az Európa-bajnokságot

Berecz Zsombor február végén a spanyolországi Cadizban - az Eb helyszínén -, edzés után szenvedett kerékpáros balesetet, eltörött a bal hüvelykujja.

Forrás: afp

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1984857131766002&id=1424018257849895

Ideiglenes rögzítést kapott, és mintegy kéthetes kihagyással számolt, ám hazatérése után kiderült, nagyobb a baj: műteni kellett. Így a hathetes kényszerszünet és a rehabilitáció miatt az Eb mellett a márciusi Trofeo Princessa Sofián (Palma de Mallorca) és a hyeresi vk-versenyen sem indul.

„Bár a hyeresi verseny idején már nem lesz gipsz a kezemen, de messze nem lennék százszázalékos állapotban, ráadásul még tartana a rehabilitáció is, ezért nem erőltetjük az indulást”

- nyilatkozott Berecz Zsombor a hunsail.hu-nak, jelezve, a júniusi Kieler Woche vk-versenyen térhet vissza a nemzetközi élmezőnybe.

„Az erős szeles hátszelezés lesz fájdalmas, 15 csomó felett folyamatosan egy száron pumpálni komoly terhelés, ezt kell visszaépíteni”

- mondta a következő bő két hónapról. Hozzátette: a július végén kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Aarhusban már semmiféle nehézséggel nem számol, ami a mostani törésből fakadna.

Borítókép: Berecz Zsombor a 2016-os olimpián Rio de Janeiroban 2016. augusztus 11-én

AFP PHOTO / WILLIAM WEST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában