Kézilabda

2015.03.08. 20:38

Triffa Ágnes súlyosan megsérült - Térdszalag-szakadást szenvedett

Dunaújváros – Nem véletlenül tartott az MTK-tól a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának szakvezetője.

Jankó Árpád

A fővárosi gárda, főképp otthon nagyon sok borsot tört már erősebb csapatok orrára is. Az MTK rutinos játékosokból áll, akik nem kezdők a szakmában.

MTK-Budapest – Dunaújvárosi Kohász 23-27 (14-11)

Budapest, 500 néző. Vezette: Pech K., Vágvölgyi M.

MTK: Blazek – Varga 2, Valovics 2, Wolf 6 (5), Ábrahám 3, Barna 1, Szádvári 4. Csere: Ignácz-Pethő (kapus), Khouidl, Csuka 1, Fekete 3, Kovács 1, Horváth. Edző: Horváth Attila.

D. Kohász: Triffa – Azari 5, Triscsuk 7 (1), Ferling, Takács D. 2, Bulath 6 (2), Vincze 2. Csere: Vig, Nagy (kapusok), Kamper 2, Takács B., Rádl 1, Berta 1, Gera 1. Edző: Mátéfi Eszter.

Igazán balszerencsétlen sorozatot tudhat magáénak az MTK-Budapest, mert ebben a bajnokságban több esetben is csak hajszálnyira volt a győzelemtől. Igaz, a Magyar Kupában – és ez nem kis dolog – bejutott a legjobb négy csapat közé. Határozott játékkal, pontos, kemény kézilabdával „fogadta" ellenfelét a hazai gárda. Ennek következtében sokáig egy-egy góllal vezetett is a Kohász előtt. A vendégek idejét lekötötte a folyamatos egyenlítgetés.

(A 24. percben pedig igen nagy baj történt. Triffa Ágnes hatalmas kiáltással elterült a parkettán, és ekkor már mindenki sejtette, hogy nagy a baj. Ölben vitték le a pályáról, majd mentő vitte a kórházba, de hogy ne vesztegessenek időt, azonnal Székesfehérvárra vitték Ágnest, ahol megállapították, hogy sajnos a térdében keresztszalag-szakadást szenvedett. Ma már dr. Abkarovits Géza sportsebész főorvos meg is operálja. Felépülése közel fél évig tart. Tehát, ha minden jól megy, augusztusban már alapozhat a csapattal.) A helyére Vig Vivien lépett, és dicséretére mondva, remek teljesítményt nyújtott a kapuban.

Az első félidőt végül az MTK nyerte meg 14-11-re. A szünetben Mátéfi Eszter edző „megbeszélte" játékosaival a további teendőket, s erre fel is ébredt a Kohász. Olyan második félidőt produkált a csapat, amelyet az egyik fővárosi tudósító kolléga „pentelei tornádónak" titulált.

Valóban egy merőben másik vendégcsapat folytatta a játékot. Kemény, erőszakos védekezés révén sok labdát szereztek Triscsukék, és Ferling Bernadett nélkül (helyét Kamper Olívia vette át) sorozatban dobálták a gólokat. Bernadett betegen lépett a pályára, s rövidesen cserét is kért. Főleg Azari Fruzsina, Triscsuk Krisztina és Bulath Anita volt kíméletlen az MTK kapusával szemben.

A Kohász már a hajrá előtt, a negyvenedik perc környékén fordított az eredményen, s ekkor már nem volt kérdéses, hogy a fáradó és gyengébb képességű cserékkel játszó fővárosi együttes képtelen lesz megállítani a dunaújvárosi gárdát, amely egy kicsit végül is Triffa Ágnesnek ajánlotta fel a győzelmet.

A mérkőzés végén első félidei ijesztgetésre már nem emlékezett egyetlen Kohász-szimpatizáns sem. Olyannyira nem, hogy a végén egy mutatós kínai figurából elért gólnak tapsolt. Ezzel búcsúzott el Triscsuk Krisztina a Népfürdő utcai csarnoktól. (23-27)

Ha szombaton itthon az egy ponttal rendelkező sereghajtó Szegedet legyőzi a Kohász, az alapszakasz harmadik helyén végez. A Siófok már nem tudja megelőzni.

Horváth Attila: – Az első félidőben a terv szerint játszottunk, nagyszerűen kézilabdáztunk egy alapos felkészülés után. Szünetet követően az öltözőben maradtunk. Kihagytuk a ziccereket, és a csereembereink nem nyújtották azt, amit a kezdők.

Mátéfi Eszter: – Az elején nem működött a védekezésünk. A második félidőben lendületbe jöttünk. Kijelenthetem most már, hogy a legjobb négy között a bronzéremért küzdünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!