Kézilabda

2015.06.08. 15:26

Kézilabda: Változás az edzői karban - Ismét Dániába utaznak a címvédő fiatalok

Dunaújváros - Téved, aki azt hiszi, hogy a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapat háza táján már kitették a Nyári szünet táblát.

Jankó Árpád

Amíg a Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapat tagjai szabadságukat töltik, kivéve Triscsuk Krisztinát és Bulath Anitát, akik a válogatottal a világbajnoki visszavágó selejtezőre, Ausztria elleni mérkőzésre készülnek, a Kohász irodájában minden nap komoly munka folyik. Horváth Tibor irodavezető, Györgyné Oblisz Anita technikai vezető, Sebestyén Ágnes gazdasági vezető javában készül az új bajnoki évre, s a megelőző edzésmunkára.

De ha már a válogatottat szóba hoztam: emlékeztetőül: június 13-án ünnepélyesen búcsúztatják a magyar válogatottól a Dunaújvárosi Kohász csapatkapitányát, Ferling Bernadettett, aki pályafutását befejezte. Ferling százötvenszer vette fel a címeres mezt. Detti legrangosabb válogatottbeli eredményei: világbajnoki ezüst- és bronzérem, Eb-bronzérem, BL-győzelem, Szuperkupa-győzelem, EHF Kupa-győzelem, olimpiai ötödik helyezés. Hasonló búcsúztatásban lesz része Vérten Orsolya szélsőnek, a Fradi játékosának is.

Ferling Bernadettet június 13-án az Ausztria elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen búcsúztatják el a válogatottságtól. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ami pedig szorosan a Dunaújvárosi Kohászt illeti, kezdjük először a csapatok edzőinek jövőbeli munkakörével, a változásokkal. A Mátéfi Eszter-György László edzői páros továbbra is az első csapat mellett tevékenykedik. György László egyúttal a junior csapat edzőjeként is dolgozik. Meggyes Rita az ifjúsági és a serdülő csapat edzője lesz, a serdülő II szakvezetőjeként Zubai Gábor a megbízott, a serdülő III vezetője pedig Takács Józsefné lesz az új bajnoki sorozatban. Horváth Tibor irodavezető arról is beszámolt, hogy a DKKA és a Duna-Pent NB II-es női csapata együttműködési szerződést kötött. Az edzői munkakört a Duna-Pentnél majd Zubai Gábor tölti be, Pergel István a junior csapat szakvezetője lesz. A másodosztályú csapat számára fiatal játékosokat is átad a Kohász, és a fentiek alapján a szakmai munkában is részt vesz. Ez a Dunaújvárosi Kohász számára is fontos, mivel megszűnik az NB II-es csapata, és így játéklehetőséget kaphatnak majd a fiatalok a Duna-Pentnél.

– A Kohász miközben már megállapodott a felnőtt gárdába igazolt játékosokkal, három nagyon tehetséges junior kézilabdázót is leigazol. Debrecenből érkezik Gindeli Panna beálló (száznyolcvan centi magas), tizenkilenc éves. Szintén tizenkilenc éves, balátlövő Kovács Krisztina, aki Hajdúnánásról jön. És Nick Viktória (száznyolcvankét centi magas), húszéves átlövő is a Kohászban akarja pályafutását folytatni. Ezenkívül mindenképpen szeretnénk még egy kapust alkalmazni – tájékoztatta lapunk olvasóit Horváth Tibor.

Tehát az Akadémia a következő csapatokat működteti a jövőben. Felnőtt csapat NB I-es, NB I B-s csapat (ifigárdákkal), NB II-es együttes a Duna-Penttel (felnőtt, ifi), serdülő csapat (zárt bajnokságban, azaz kötelező az indulás), serdülő csapat (nyilt bajnokság, bárki indulhat). A felkészülést a felnőtt csapat kezdi július 13-án. A juniorok, ifisták, a serdülő első csapat június 21-én, a többi serdülő gárda pedig június 27-én veszi fel a munkát. Végezetül essék szó néhány nagyon fontos programról. Idén is részt vesz Dániában a Generation Kupán (augusztus 4-8.) a D. Kohász junior és ifjúsági együttese. (A Kohász címvédőként utazik az U18-as kategóriában.) Kétszer tizennyolc játékosból áll az utazó keret. Ezenkívül Siófokon lép pályára augusztus 22-23-án a Kiss Szilárd mesteredző által fémjelzett tornán a Kohász junior és ifjúsági együttese. Szóval komoly munka, személyi változások megoldása ad programot a Kohász-irodája munkatársainak, arról nem is beszélve, hogy a felszerelések, beszerzések, szponzori szerződések megkötése is az uborkaszezon feladataihoz tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!