18°
19°
10°

Takács Józsefné vallja: minél több játék kell ahhoz, hogy az edzéseken tanultak készséggé alakuljanak

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia mintaszerűen szervezi az utánpótlás-nevelést. A kis gyerekek fellépnek az első lépcsőre, és felnéznek a legfelső emeletre: "oda kell a felnőttek közé eljutnom." Komoly távolság.

Évek munkája. Kitartást, a kézilabda iránti szeretetet, szorgalmat, szülői gondoskodást és nem utolsó sorban remek szakemberi, pedagógiai munkát igényel. Az utóbbinál maradva kikerülhetetlen egy személy, Takács Józsefné Gyöngyi edző-pedagógus évek óta végzett áldozatos tevékenysége, aki most huszonnégy kislány fejlődéséért felel. Övé az U 11-12-es, más néven a serdülő III csoport.

– Ezeket a kislányokat nagy öröm tanítani, nevelni. Rendkívül fogékonyak. Akarnak fejlődni a kézilabdában, és nagyon hálásak a biztatásárt, a dicséretért.

Gyöngyi néni szavára, figyelmeztetésére oda kell figyelni

– Mit tudnak ezek a pici lánykák?

– Nagyon ügyesek. Megtanulnak a játékban cselezni, a páros, a hármas kapcsolatokat már alkalmazzák. Bár alacsonyak, de gyorsak. Fizikailag még fejlődnünk kell, tehát használjuk a súlyzókat is. Ők is tapasztalják magukon a fejlődést. És ezt látva természetesen a szülők is boldogok. Nekik nagyon sokat köszönhetek. Lelkesek, ott vannak a mérkőzéseinken, buzdítják a gyerekeket. Kiváló a háttér a munkámhoz.

– Az Erima bajnokságban nyolc csapat között a negyedik helyen állnak. Ez dicséretes helyezés…

– Sok munka van mögötte. Heti három edzéssel készülünk a havi egy Erima-mérkőzésre, ami bizony nem elegendő. A Szekszárd, a Fehérvár és a Dorog mögött állunk. A helyszín mindig változik. Ennek a versenynek vannak olyan követelményei, amiket nem kedvelek. Például a védekezésben a nyitott formációt teszik kötelezővé. Többet kellene a gyerekeknek játszani, ezért találtuk ki a Kis DKKA Kupát. Év végére szeretnénk elérni odáig, hogy jövőre benevezzünk az országos serdülő bajnokságba. Elindulunk, megpróbáljuk. Az ideális az lenne, ha minden hétvégén tudnánk játszani. A készségek fejlesztésére, a csapatjáték kialakítására a legjobb módszer, a legjobb helyszín a mérkőzésen végzett, a győzelemért zajló közös játék. S ha ezekben sikeresen alkalmazzák mindazokat a mozdulatokat, elemeket, amelyeket én megtanítottam, akkor az nemcsak nekik, hanem nekem is nagy boldogság.


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
A hős
Tizenkét életet mentett meg eddig Frida, a mexikói keresőkutya
Az anyatejnek nincs párja / 47 perce
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Az időben kitolódó gyermekvállalás a babák természetes táplálását is megnehezíti, de a szakemberek szívesen segítenek.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
Dunaújváros / 1 órája
Futócipőt húzott a város! (Frissítve)
Szabó Szabolcs
Klímastratégia / 2 órája
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
L. Mészáros Irma
Esős ősz – Nyereményjáték / 3 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 3 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 3 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs