Vereség a hollandoktól

2018.03.22. 22:08

Nem jött össze a siker Görbicz Anita búcsúmérkőzésén

A dunaújvárosi Kovács Annát is felvonultató magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön a nagy rivális Hollandiát fogadta Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

duol.hu

Gyõr, 2018. március 22. A magyar nõi kézilabda-válogatottból visszavonuló Görbicz Anita a gyõri Audi Arénában 2018. március 22-én. A kézilabdázó 2002 és 2017 között 233 mérkõzésen lépett pályára nemzeti színekben. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Csaknem az összes belépő elővételben elkelt a csütörtöki találkozóra, ami nem meglepő: a világ egyik legjobb csapata érkezett tétmérkőzésen Győrbe, ráadásul a magyar kézilabdázás története egyik legnagyobb legendájának búcsúja miatt is kiemelt fontosságú volt az esemény. A decemberi németországi világbajnokság végén jelentette be a válogatott csapatkapitánya, Görbicz Anita, hogy 233 mérkőzés után visszavonul a nemzeti együttesben való szerepléstől. Az MKSZ nagyszabású ünnepséggel búcsúztatta a világklasszist, akinek hiányával hamar szembe kell néznie az utódoknak, hiszen a 2015-ben vb-ezüstérmes, 2016-ban olimpiai 4. helyezett és Eb-2., 2017-ben vb-bronzérmes Hollandia ellen lépett pályára a magyar válogatott idei első mérkőzésén, három nappal később, vasárnap pedig Eindhovenben újra megmérkőzik egymással a két csapat, alighanem eldöntve ezzel a 7. Európa-bajnoki selejtezőcsoport elsőségének kérdését.

Görbicz személyében egy korszakos zseni búcsúzott csütörtökön a nemzeti csapattól Fotó: ZsE

Magyarország–Hollandia 18–19 (11–10)

Magyarország: Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi 3, Háfra, Hornyák D. 4, Karnik, Kisfaludy 1, Kovács A. 2 (1), Kovacsics 2, Lukács 1, Puhalák 2, Schatzl 1, Sirián, Szabó L., Tomori 2, Tóth G. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Hollandia: Jankovic, Wes­ter (kapusok), Abbingh 3 (2), Amega, Bont 6, Broch 6, Dulfer, Groot 1, Knippenborg, Malestein, Smeets 1, Smits, Snelder 1, Steenbakkers, van der Heijden 1, van Olphen. Szövetségi kapitány: Helle Thomsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!