potyogtak a gólok

2018.02.16. 10:54

Óriási fölényben élvezte a kézilabdát a Kohász együttese

Az eddigi egymás elleni eredményből kiindulva abszolút dunaújvárosi sikert jósolhattunk. Öt mérkőzésből ötször nyert a Budaörs ellen a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Szalai Babett csapatkapitány mindkét karjával jelzi: megnyertük a mérkőzést Fotó: Zsedrovits Enikő

A papírforma ezúttal is újvárosi győzelmet ígért, de a Kohász vezetőedzője óvatosan nyilatkozott a találkozó előtt. Figyelmeztetett, hogy Szöllösi- Zácsikkal és a többi budaörsi játékossal is óvatosan kell bánni, mert tudnak az ellenfeleknek kellemetlen perceket szerezni. Egyszóval: nehéz, kemény csatára volt kilátás. A Budaörs jelenleg a kilencedik helyen áll, és legyőzte a Kisvárda, valamint a Siófok csapatát is. Nagyon gyorsan játszó csapatnak tartják a budaörsi társaságot. Vagyis labdavesztés után azonnal rohanni kell hátra, megvédeni a saját kaput. Ezt próbálta belevésni saját játékosai fejébe György László szakvezető.

Szalai Babett csapatkapitány mindkét karjával jelzi: megnyertük a mérkőzést
Fotó: Zsedrovits Enikő

De már az első percekben látni lehetett, hogy a Kohász megfogadta az intelmeket, és komoly nyomás alatt tartotta a budaörsieket. 10–7-re vezetett a DKKA a 12. percben. Egyedül Szöllösi-Zácsik kellemetlenkedett átlövésgóljaival. (Később Klujber ráállt a válogatott átlövőre, és remekül féken tartotta.) Az első félidő végén beállt Kovács Anna is, aki azonnal két remek góllal köszöntött be a játékba. Az első félidő végén 20–15-re vezetett a vendégcsapat. Tapasztalható volt, hogy a budaörsiek védekezése rendkívül gyengére sikeredett.

A második félidőben még fokozta a tempót a Kohász, és sorban dobálta a gólokat, különösen Micijevic volt eredményes a budaörsi kapu előtt. De tulajdonképpen néhány kivétellel valamennyi újvárosi játékos dobott gólt. Nagy kedvvel kézilabdázott a Kohász, és egyre gyengébb ellenállást tanúsított a budaörsi gárda. Ilyenkor György László vezetőedzőnek lehetősége nyilott többféle játék gyakoroltatására, valamint különböző cserék beküldésére is. Minden kispadosnak adott lehetőséget a mester, akik ezt meg is hálálták játékukkal. Néhány gólt „engedélyezett” azért a Kohász a hazai együttesnek, de a Budaörs teljesen szétesett a mérkőzés végére. A győzelem örömöt jelentett a vendégeknek, de a legfontosabb az volt, hogy láthatóan meggyógyultak a betegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!