Ismét U21-es örömök

2018.03.19. 21:35

Felgyorsult a Duna-Pent csapatjátéka

A legutóbbi bajnoki forduló után ismét örültünk annak, hogy az alacsonyabb osztályú kézilabdacsapataink között, több szép siker született.

Jankó Árpád

A Duna-Pent fölényesen nyert a Tamási csapata ellen Fotó:ZsE

Az NB II-es női bajnoki sorozatban ismét nyert a D. Kohász U21-es gárdája. Siófokon verte meg az ottani U21-eseket 41–26-ra. A Duna-Pent pedig itthon győzött a Tamási ellen 33–26-ra. A Kohász fiataljainak edzője, Vártok Ákos nehezebb mérkőzésre számított, de kiválóan védekeztek az újvárosi lányok. A két kapus, Vártok Ramóna és Csapó Kincső is nagyszerűen védett. A fürge lányok gyors lerohanásokból szerezték a gólokat. A két kapuson kívül Nagy Zsuzsa és Mihály Petra teljesítménye is dicsérhető. Rövidesen kezdhetik kopogtatni az első csapat ajtaját. A Duna-Pent győzelmét edzőjük, Zubai Gábor szerint annak köszönheti, hogy a tavaszi szezon elején láthatóan felgyorsult a csapat játéka, a befejezések pontosabbak, jó döntéseket hoznak a játékosok. Egyszóval a csapatjáték fejlődött. A jól záró hatos fallal, a gyors szélsők Szűcs Noémi és Panczák Petra játéka ellen nem tudott az ellenfél semmit sem kitalálni. Rajtuk kívül Dobos Nóra kapus is dicsérhető. A következő mérkőzésük Tolnán lesz április 7-én.

A Duna-Pent fölényesen nyert a Tamási csapata ellen
Fotó:ZsE

Női ifjúsági I. osztályú bajnokság, Nyugati csoport 3. DKKA. DKKA–Érd 37–14. Női ifjúsági III. o. Dél-nyugat. 1. DKKA II, 4. Duna-Pent. Siófo –DKKA II 24–46, Duna-Pent–Tamási 29–19. Leány, serdülő I. o. Nyugat. 3. DKKA NKFT. Mérkőzés: DKKA NKFT–Érd 33–15. Lány, serdülő III. o. 1. DKKA III, 5. DKKA II, 9. Duna-Pent. (Kecskés Noémi az első a góllövő listán 167 góllal, DKKA III) Mérkőzések: Baja–DFKKA II 4–38, Tolna–DKKA III 17–28, Duna-Pent–Tamási 7–20. Fejér megyei női bajnokság. 7. Rácalmás, 8. DKKA NKFT III, 9. DAC. DKKA NKFT III–Senior 31–35, Martonvásár–DAC 41–27, Mór–DKKA NKFT III 38–20.

Az NB II-es férfibajnokságban a DAC a Pénzügyőr csapatához utazott. A mérkőzést a hazaiak nyerték meg 45–36 arányban. A masszív, több poszton is megerősödött hazai együttes ezúttal visszavágott az őszi vereségért. A dunaújvárosiak védekezése nem működött jól. Dicsérhetők: Márfi Ákos, Domak Dániel, Borsos Roland, Csermák Martin.

Férfi, serdülő III. o. Dél. 7. DAC. Pénzügyőr–DAC 34–15. Fejér megyei bajnokság. 1. Rácalmás. Velence–Rácalmás 21–29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!