Kézilabda

2012.10.18. 19:03

A címvédővel is elbánt a veszprémi csapat

Veszprém - Újabb bravúrt aratott az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligájában. A bakonyiak a BL ezüstérmese után fantasztikus mérkőzésen a címvédőt is két vállra fektették.

Horváth Gábor

MKB Veszprém_THW Kiel
31:30 (14:15)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok). MKB Veszprém KC: ALILOVIC _ IVÁNCSIK T. 7 (2), NAGY 9, Chema 1, Sulic 1, TERZIC 4, Iváncsik G. 1. Csere: FAZEKAS (kapus), SCHUCH, Császár 1, ONETO 2, Ugalde 2, Jamali 2, Laluska 1, Gulyás. Edző: Carlos Ortega. THW Kiel: Omeyer _ SPRENGER 6, Wiencek, Ahlm 2, Ilic 1, JICHA 4, SIGURDSSON 8. Csere: Palicka (kapus), Vujin 2, Narcisse 2, ZEITZ 4, Ekberg 1 (1). Edző: Alfred Gislason.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/1.

A B csoport két hibátlan együttese találkozott egymással a Bajnokok Ligája negyedik körének egyik legnagyobb rangadóján. Az összecsapást hatalmas készülődés és várakozás előzte meg, a veszprémi szurkolók abban bíztak, hogy vasárnap Madridban bravúrt arató csapatuk lendületből a német bajnokot is legyűri. A vetélytárs kiléte és formája ugyanakkor óvatosságra intett: a háromszoros BL-győztes Kiel a sorozat címvédőjeként lépett pályára, ráadásul a vendégek rettenetesen jó formában várták a találkozót.

A közönség már jó negyedórával a kezdés előtt elkezdte a buzdítást. A szurkolók szinte folyamatosan csapatuk nevét skandálták, a hatalmas hangorkánban alig jutott némi füttyszó a németeknek, az idén az MKB mezét kieli dresszre váltó Marko Vujin pedig tapsot kapott.



Az első támadásból Nagy László lövése talált utat a francia világsztár, Omeyer kapujába. Sigurdsson egyenlített rögtön. A következő percekben már nem voltak ilyen eredményesek a csapatok, hibák csúsztak a támadásokba, illetve mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt. Alilovic hetest is fogott, de a kipattanót Ilic már belőtte, 6. perc: 1:2. Ahogyan az várható volt, a hazaiak és a vendégek egyaránt a stabil védekezésre helyezték a fő hangsúlyt, abból próbálva „könnyű” gólokat szerezni. Ez Iváncsik Tamásnak sikerült először, de a Kiel is eredményes volt, a németek csak azért nem jutottak vezetéshez a 10. percben, mert Alilovic a második büntetőt is hárította. Nem sokkal később aztán mégis előnyt szerzett a vendégcsapat, de az MKB gyorsan fordított. Terzic percei következtek, a bosnyák átlövő háromszor talált be egymás után, 13. perc: 7:5.

A Veszprém fantasztikusan védekezett, 9:6-os állásnál Gislason időt kért. A THW-gólcsendet ugyan Jicha megtörte, Terzic hatalmas bombával válaszolt. A németek kétszer is kettős emberhátrányba kerültek, Ahlm, Zeitz, majd az Iváncsik Tamást feleslegesen letaglózó Vujin pihent, ennek ellenére a hazaiak nem tudták növelni előnyüket, 23. perc: 11:9. Sőt két perccel később Sprenger egyenlített, 12:12. Ortega időt kért, ám a szünetig a vendégeknek sikerült előnyt szerezni.

MKB-duplával indult a második játékrész, a közönség ismét „beindult”. Nagy megszerezte ötödik találatát, ahogyan a másik oldalon Sigurdsson is. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 37. perc: 19:19. Nagyot képtelenek voltak a németek megállítani, ugyanakkor a vendéggárda a legapróbb hibát is kegyetlenül büntette. Furcsa volt, hogy épp emberelőnyben bizonytalanodott el a bakonyi alakulat, a Kiel Ahlm kiállítása után 22:21-ről 22:23-ra alakította a csata állását. Az Omeyert váltó Palicka védése után Vujin kettőre növelte a vendégelőnyt, 45. perc: 23:25. Harcoljatok! - szólt a lelátói kérés, vagy inkább utasítás, de a hazai harcossággal nem volt gond, inkább a koncentráción kellett javítani.

Ugalde megmutatta hogyan: a spanyol szélső ismét az MKB-nak szerzett vezetést. Fazekas bemutatott két szép védést, majd Iváncsik Tamás volt eredményes, 52. perc: 27:25. Nem tudott elszakadni az MKB, öt perccel a vége előtt egy gól volt a különbség, 29:28. Oneto volt eredményes, Fazekas kivédte Ekberg hetesét, Jamali pedig háromra növelte az előnyt. Narcisse és Zeitz hozta vissza a vendégreményeket, Omeyer ziccert védett, de ez nem volt elég, nyert a Veszprém.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega:
- Remek meccs volt, egy remek csapattal szemben. Európa tavalyi legjobb csapata ellen játszottunk, amely idén is fantasztikusan szerepel. Nekünk új együttesünk van, új játékosokkal és új edzővel, ezért is fantasztikus, hogy nyerni tudtunk. Úgy mint múlt héten Madridban, ezúttal is öregbítettük hírnevünket. Gratulálni szeretnék játékosaimnak.

Alfred Gislason: - Veszprém egy fantasztikus csapat, nehéz meccsre számítottunk. Ez a világ egyik legjobb arénája, ahol mindig nagyon nagy meccseket játszanak. Természetesen nem vagyunk elégedettek, hiszen szerezhettünk volna egy, vagy két pontot. Majd a következő alkalommal. Remek találkozó volt.

Nagy László: - Mindig nagy élmény ilyen hangulatban játszani. Felemelő érzés legyőzni egy BL-győztest. A meccsben minden benne volt. A boldogság határtalan, de sok van még hátra, még sokat kell fejlődnünk.

Marcus Ahlm: - Remek mérkőzés volt, tudtuk, hogy ennek a csarnoknak milyen kiváló a hangulata. Élveztük a játékot, annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!