Kitüntetett polgármester és polgárőrparancsnok

2019.05.20. 13:00

Vargáné Kaiser Katalin a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át

Két, nagyvenyimi lakos is jeles kitüntetést vehetett át a közelmúltban Székesfehérváron, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség éves közgyűlésén, mindketten nagyon sokat tettek a helyi polgárőrség tevékenységének kiteljesítéséért, a közbiztonságáért.

Horváth László

Vargáné Kaiser Katalin polgármester tájékoztatta a nagyvenyimieket a helyi feladatokról, pályázati sikerekről, tervekről Fotók: HK

Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában, Hódi Attila, a Nagyvenyimi Polgárőr Egyesület elnöke pedig a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatában részesült.

Vargáné Kaiser Katalin több évtizeden át támogatta a település polgárőreinek munkáját. Az önkormányzati tevékenységet megelőzően és azon túl is jelentősen segítette a szervezet működését, pályázatait és a mindennapi gondok megoldásait. Közreműködésével példás kapcsolati rendszer alakult ki az önkormányzat és a polgárőr egyesület, a megyei és az országos szövetség, valamint társ és civil szervezete között. Ennek a jó kapcsolati rendszernek és a pályázati eredményességnek köszönhetően legutóbb – 2018 karácsonyán – hatmillió forintos új járőrautóhoz sikerült juttatni a szervezetet.

Hódi Attila 1996 óta kisebb megszakításokkal végzi a polgárőr tevékenységet – tudtuk meg a díjátadó utáni beszélgetésen. Szinte a megalakulástól ő vezeti a társaságot. Annak idején 25 fővel indult a munka. A mindig változó létszám ellenére rengeteg órát teljesítenek. Éves szinten több mint 200 nap jellemzi a polgárőrök kint lévő idejét. A szolgálatok mellett rendezvények biztosításában is számíthat rájuk a falu közössége. Hódi Attila 2021-ben ünnepelheti majd a 25 éves polgárőr elnökként megélt vezetői évfordulót. Az utánpótlásról elmondta, hogy a nem egyszerű működési elvű szervezetet még kevés fiatal értheti pontosan, de biztosan lesz, aki folytatni tudja a megkezdett utat.

Hódi Attila polgárőr munkáját két évvel ezelőtt ugyanennek a kitüntetésnek a bronz fokozatával ismerték el. Most az ezüst is szépen csillog majd az életútja felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában