kiszabadították

2019.07.01. 08:00

Kölyökkutyát mentettek a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltók

Azt mondják, hogy a hősök közöttünk járnak, nos erre az állításra erősítettek rá a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltók, akik egy bajba jutott kiskutyán segítettek tegnap.

duol.hu

Rövid időn belül több mint száz like-ot, több hozzászólást és megosztást kapott a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület bejegyzése a népszerű közösségi portálon, a Facebook-felületen. A nagy népszerűség oka, hogy az összetartó csapat ezúttal egy kölyökkutyát mentett meg a biztos pusztulástól.

Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltók

Csányi Imre, a DÖTE parancsnoka a következőképpen számolt be a nem mindennapi eseményről:

– Vasárnap este kaptuk a riasztást, hogy a Táncsics Mihály utcában egy használaton kívüli szennyvízhálózat vezetékébe szorult egy kiskutya, és az épületben lakó gazdái nem tudták kimenteni. Értesítettek minket, s haladéktalanul a helyszínre vonultunk. Szokásos esetben minimum négy ember kell a vonuláshoz, de mivel a riasztáskor még nem tudhattuk, milyen feladattal kell megbirkóznunk, ezért heten érkeztünk a helyszínre.

Az önkéntes tűzoltóknak elég sokat, és elég mélyre kellett ásniuk, hogy a keskeny vezetékbe szorult állatkát megmentsék. A kis jószág időről időre vinnyogással, nyüszítéssel jelzett, s bizonyára rettegett is – ám a segítség megérkezett. Miután kiszabadították a fogságba esett kutyust, elsőként Görög Ferenc ölelte magához a remegő ebet, hogy aztán átadhassa a gazdájának. A köszönet és elismerés szavai megilletik az önkéntes tűzoltókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában