szezonális veszélyek

2018.01.26. 11:12

A jövőben is a megelőzés a cél

Legfontosabb feladatának továbbra is a lakosság tájékoztatását tűzte ki célul a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Az elmúlt év eredményeit és az idei feladatokat január 25-én összegezték a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az értekezleten Vizi Ignác tűzoltó ezredes, alelnök köszöntőjét követően Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, ügyvezető elnök ismertette a testület 2017. évi eredményeit.  A fűtési időszakokhoz kötődően a bizottság a karitatív szervezetek bevonásával tájékoztatókat tartott a hajlék nélkül élők számára a tűzesetek keletkezésének és megelőzésének lehetőségeiről. A vegetációs tüzek megelőzése érdekében  – az aktuális időjáráshoz illeszkedve – évközben több alkalommal is felhívták a figyelmet a szabadtéri tűzgyújtás szabályaira. A mezőgazdasági betakarítási munkák témakörében a dunaújvárosi és a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség területén szakmai konferenciát rendeztek. Évközben a tagszervezetek munkatársai számos rendezvényen személyesen is részt vettek, ahol szakmai tájékoztatásuk mellett bemutatták az Országos Tűzmegelőzési Bizottság kiadványait, és a szezonális veszélyekkel kapcsolatos tudnivalókra hívták fel a figyelmet.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Az ifjúság körében ezúttal is nagy érdeklődés kísérte az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotói pályázatot, amelyen az „egyéb kézműves alkotás” és „vers” kategóriában is országos első helyezést ért el egy-egy Fejér megyét képviselő alkotás, egy harmadik pályázatot pedig különdíjjal jutalmazott a szakmai zsűri.

A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is kiemelt feladatként jelölte meg az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának védelme érdekében végzett prevenciót. A szezonális veszélyekhez kapcsolódóan rendszeresen tájékoztatókkal hívják fel a figyelmet a megelőzés fontosságára annak érdekében, hogy a szükséges tudnivalókat az lakosság minél szélesebb köre elsajátíthassa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában