kinyíltak a szertárkapuk

2019.05.28. 10:00

A katasztrófavédelem nyílt napja gyerekeknek

Gyereknapon az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várta a látogatókat.

Tóth Alexandra

A program célja a hivatásos, önkormányzati és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása. Országszerte dél­előtt tíz és délután négy között fogadták a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhettek a tűzoltók életébe.

Fejér megyében a többi között Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Sárbogárdon és Pusztaszabolcson nyitották ki kapuikat a tűzoltószertárak szombaton. A családokat, gyermekeket 10 és 16 óra között fogadták a laktanyák.

A híres rúd, amin nem csak az akciófi lmekben csúsznak le a tűzoltók Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A nyílt napon lehetőség volt közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatták a laktanyát is, vagyis betekintést nyertek a tűzoltók életébe. Felmászhattak a kosaras darura, csúszhattak a rúdon, és feltehették kérdéseiket a lánglovagoknak, akik készséggel válaszoltak a kíváncsi apróságoknak. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtottak.

2014 óta nyitnak

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A program Dunaújvárosban is sok érdeklődőt vonzott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában