lépésről lépésre

2019.05.21. 17:30

A dohánybolti rablót két napon belül elfogták a rendőrök

Alig több mint három hete, hogy a Vasmű úti dohányboltot kirabolták, most pénteken ismét erőszakkal vittek el pénzt egy trafikból. Pedig tudható, hogy semmiképpen nem éri meg, a tettest két napon belül elfogták. Mint ahogyan most is gyors és sikeres volt a rendőrség.

Balla Tibor

Müller Klára – akit már kitüntettek a Dunaújváros Közbiztonságáért díjjal is – volt a forró nyom parancsnok a dunaújvárosi rendőrkapitányságon a hét végén. Pénteken este jött a jelzés az ügyeletről, hogy a Római körúton az egyik dohányboltban rablás történt. Azonnal megkezdték az ilyenkor szükséges teendőket, adatgyűjtést, helyszíni szemlét, tanúkutatást, hogy aztán lépésről lépésre, kockáról kockára összerakják ezt a mozaikot.

Müller Klára rendőr százados vezette a forró nyomos kutatást, ami után elfogták a tettest Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A százados irodájába lépve a faliújságon egy újságcikk bizonyítja, hogy nem ez az első trafikrablás, amivel dolga akadt, 2014-ben is sikeres elfogással végződött az akkori sorozat. Azóta nem is volt hasonló esetük a legutóbbiig. Kérdésünkre elmondta, nagyon kevés információ állt rendelkezésükre, a biztonsági kamera felvételén sem látszott az elkövető arca, ugyanis kapucnit viselt, az arcát körbetekerte egy pólóval, a kezére pedig zoknit húzott. A rendőrök az adatgyűjtés során végignézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és vasárnap estére már olyan bizonyítékokat gyűjtöttek össze, ami alapján már megalapozott gyanút közölhettek a 19. életévét még be nem töltött, feltételezett elkövetővel, aki innentől már együttműködő volt a rendőrökkel. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, ahogy eddig is tette, a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az illetékességi területén lévő dohányboltok és azok környékének rendszeres, visszatérő ellenőrzésére. Az elkövető kézre kerítése nem kizárólag nyomozói munka eredménye, hanem a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálati ágai közös tevékenységének érdeme.

Információnk szerint a zsákmány nem volt túl nagy, a kasszában 40 darab ötszáz forintos volt, és egy borítékban még 30 ezer forint. A pénzt az elfogás után nem lelték fel a rendőrök. Az előző esetnél az ügyészség néhány napon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította az elkövetőt, vélhetően most is ez történik majd.

A rendőrség közleménye

A Római körút egyik dohányboltjából érkezett bejelentés a rendőrségre május 17-én, pénteken este arról, hogy egy férfi bement az üzletbe, majd az eladót felszólította, hogy adja át a kasszában lévő pénzt.

Ezt követően a férfi meglökte a nőt, majd megragadta a nyakát, és a pulton, valamint a kasszában lévő készpénzt magához véve távozott. A dunaújvárosi rendőrök az ügyben indított helyszíni és széles körű adatgyűjtésének köszönhetően azonosították, majd 48 órán belül dunaújvárosi otthonában elfogták a feltételezett elkövetőt, akit a helyi rendőrkapitányságra előállítottak. R. Józsefet rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során a férfi részletes, beismerő vallomást tett. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldik – áll a Fejér Megyei Rend­őr-főkapitányság által kiadott közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!