Dunaújváros sorrendben már kilencedik alkalommal volt rendező

2019.09.16. 07:00

A papírgyár és a Dunaferr csapatai is bizonyítottak

A XXIII. Flórián Kupát a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) és a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tagozata szombaton Dunaújvárosban a Szalki-szigeten rendezte meg húsz csapat részvételével, ezek az ország tizennégy pontjáról érkeztek a városba.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az esemény céljai – egyebek között – az ország létesítményi tűzoltóságai közötti kapcsolatépítés és barátság elmélyítésének, lehetőségének biztosítása, a létesítményi tűzoltóságok tűzoltó rajainak színvonalas versenyzési lehetőséget biztosítani, a létesítményi tűzoltók fizikai erőnlétének fejlesztése, a szakmai felkészítés részeként az együttműködés képességének erősítése, a gyakorlati tudás gyarapítása.

Három versenyszám volt, köztük olyan is, amely igen komoly sportteljesítménynek számít. (Ezt e sorok írója tanúsíthatja.) Nézzük a feladatokat! Volt kismotorfecskendő-szerelés, ügyességi versenypálya leküzdése, fali tűzcsap-szerelés.

Több kategóriában mérték össze tudásukat a résztvevők. A férfiak és a nők egyaránt indulhattak teljes, fél és csökkentett fél raj kategóriában. Dunaújvárost három létesítményi tűzoltóság képviselte, kettőt a papírgyár, egyet a Dunaferr indított.

 

A dunaújvárosi házigazdák nevében Udvardi Sándor, az LTSZ elnöke nyilatkozott lapunknak: – Sorozatban kilencedik alkalommal vagyunk a rendezvény házigazdái. Amikor először szerveztük meg a kupát, mindenki nagyon elégedett volt, így rajtunk maradt a házigazda szerepe. Persze évről évre nehezebb a dolgunk, sok segítőre van szükségünk, hiszen ha fizetnünk kellene a különböző feladatokat ellátóknak, akkor nem tudnánk lebonyolítani az eseményt. Most is negyven segítő dolgozik azért, hogy minden rendben legyen. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is sokat segít.

Az eredményekről: a kismotorfecskendő szerelést (fél raj) a papírgyár A csapata nyerte, a Dunaferr negyedik lett a papírgyár C csapata ötödikként végzett. Az ügyességi versenypálya leküzdésében (fél raj) negyedik lett a papírgyár C, ötödik a papírgyár A, a Dunaferr pedig a hatodik. Fali tűzcsap-szerelésben a dunaújvárosiak nem értek el helyezést. Összetettben (fél raj) a papírgyár A másodikként, a papírgyár C ötödikként, a Dunaferr hatodikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!