Jégkorong

2015.01.01. 17:45

Ville Eskelinen jó vétel volt

Dunaújváros - Remek igazolásnak bizonyult eddig a finn Ville Eskelinen a Dab. Docler jégkorongcsapata számára.

Boda Bence

A csatár az eddigi kilenc mérkőzésén nyolc pontot szerzett: öt gól és három gólpassz a termése. A 190 centiméter 90 kilogramm center a finn másodosztályból érkezett Dunaújvárosba.

Eskelinen az eddigi találkozókon bizonyította, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák remek üzletet csináltak vele. Már az első mérkőzésén megmutatta, hogy fegyelmezett, csupaszív játékos.

Eskelinen (jobbról) hamar beépült a DAB-ba. Csupaszív játékos

–  Pár hete már a csapattal dolgozik. Hogy érzi magát a Dab.Docler alakulatában?

– Nagyon jó érzés újra a jégen lenni, igazi tétmeccsen pályára lépni. Nagyon jól érzem magam a csapatban, barátságos légkörbe érkeztem. Úgy érzem, jól döntöttem, amikor elfogadtam az Acélbikák ajánlatát, jó egyesülethez érkeztem. Azt gondolom, hogy egy újabb értékes mérföldköve ez az életemnek, sok jó tapasztalattal gazdagodtam és valószínűleg fogok is a közeljövőben.

– Milyen a MOL Liga a finn másodosztályhoz hasonlítva?

– Meglepően jó, színvonalas a liga. Megmondom őszintén, mielőtt az ajánlatot megkaptam, nem nagyon tudtam semmit a MOL Ligáról. Rengeteg tapasztalt játékos van a csapatokban. A tempó talán egy kicsit lassabb, mint a finn másodosztályban, s persze taktikai különbségek is vannak, de összességében pozitív csalódás volt számomra az itteni szint. Talán egy dologban fejlődhetne a liga, az pedig a reklámozás, ha többen tudnának a MOL Ligáról Európában, akkor jobb, tapasztaltabb légiósok is érkeznének, sőt, biztos vagyok benne, hogy az EBEL mintájára rengeteg klub akarna csatlakozni ehhez a bajnoksághoz.

– Ha valaki látta már játszani, akkor észrevehette, hogy nagyon lelkiismeretes a pályán, odafigyel a védekezésre is. Mi az erőssége a jégen?

– Centerként mindenképpen figyelni kell előre és hátra is – utóbbi talán még fontosabb. Úgy érzem, a legnagyobb előnyöm a játékhoz való érzék, illetve, hogy jól látok a pályán.

– Inkább góllövőnek tartja magát, vagy a passzokban, a társak kiszolgálásában erősebb?

– Nyilvánvalóan mindenki gólokat szeret ütni, ugyanakkor reálisan igyekszem megítélni magam, s mivel nincs túlságosan kiemelkedő lövésem, ezért inkább a „playmaker” jelzőt érzem igaznak magamra, az az igyekszem minél jobb helyzetbe hozni a csapattársakat, felépíteni a támadások struktúráját. A legfontosabb a csapatjáték.

– Mit csinálna, ha nem jégkorongozna?

– Mindenképpen a sport körül maradnék, valószínűleg edzősködnék, esetleg menedzsment szinten dolgoznék tovább.

A DAB szombaton 17 órakor a Brassót fogadja

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!