11°
23°
12°

10 gól és semmi több – Félgőzzel játszottak a fehérváriak, a dunaújvárosiak tisztességgel küzdöttek

Dunaújváros - Magyar Kupa mérkőzésen fogadta a DAB jégkorongcsapata a székesfehérváriakat szerda este. Egyenlőtlen felek küzdelmét láthattuk.

Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvár AV19 0-10 (0-5, 0-4, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Vezette: Vas, Wolf, Abonyi, Berger.

DAB: Lajcs (Duschek) – Lencsés, Borbás, Léránt, Nagy M., McCann – Hruby, Dörök, Szepessy B., Revák, Odnoga – Krukk, Szepessy M., Kedves, Mátyásy, Major. Edző: Lee Gilbert.

Fehérvár: Hetényi – Manavian (1), Szirányi, Nagy G. 5 (1), Kovács Cs. 2 (2), Francis (4) – Martinelli 1, Wehrs (1), Sarauer (1), Kóger, Sikorcin (3) – Reiter, Orbán (1), Benk, Orban (2), Bodó 2 – Sárpátki (1). Edző: Jarvenpaa Hannu.

Sokszor látható volt, hogy a székesfehérvári játékosok lekorcsolyázták a dunaújvárosiakat. Megyei harc….

Hol vannak már azok az idők, amikor egy Dunaújváros – Székesfehérvár mérkőzés mind a két várost lázba hozta…?! Sajnos, messze. Körülbelül háromszáz néző volt kíváncsi a Magyar Kupa találkozóra, de azok is szinte néma csendben nézték végig a mérkőzést. Nagyon nincs mit csodálkozni az érdektelenségen, hiszen az Acélbikák enyhe túlzással junior csapattal álltak ki, míg a fehérváriak az EBEL-csapatukkal érkeztek Dunaújvárosba. Ennek megfelelően az első pillanattól kezdve nagy fölényben játszottak a fehérváriak. Az Acélbikák számára csak néhány lehetőség jutott. A félgőzzel játszó Volán már az első harmad után 5-0-ás előnyre tett szert.

A második harmadból három perc telt el, amikor a fehérváriak növelték az előnyüket. A dunaújvárosiak fegyelmezetten, tisztességgel küzdöttek, de az látszott, hogy a Volán azt csinál a jégen, amit akar. Sokakban felmerült a kérdés, hogy van-e értelme egy ilyen mérkőzésnek. Mert ez nem jó sem a fölényesen vezető székesfehérváriaknak, sem a mindent megpróbáló dunaújvárosiaknak és legfőképpen a szurkolóknak. Talán sokmindent elmond az is, hogy a fehérvári drukkerek sem jöttek lázba, hiába uralta a mérkőzést a csapatuk. A második harmad közepén az amúgy is kevés nézők közül többen elindultak haza, nem kívánták tovább nézni a macska-egér harcot. Nevük elhallgatását kérő szakemberek sem értették, hogy a Volánnak miért kellett erre a találkozóra elhozni a légiósait, miért nem a magyar fiatalokat játszatták. A Mercedest a Trabant még nem győzte le, és ha a fehérváriak esetleg egy Skodával érkeznek, akkor sem forgott volna veszélyben a győzelmük. Így akik kilátogattak tegnap a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, értékelhetetlen találkozót láttak.

A székesfehérváriak 10-0-ra nyertek.


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
4
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
5
Már kézben vannak az első jogosítványok
labdarúgás
Rangadót vesztett az U19-es együttes
Bajnokok Ligája / 4 órája
Nem bírt a Dortmund az APOEL-lel
A Real Madrid és a Tottenham Hotspur szintén döntetlent játszott, a Manchester City legyőzte a Napolit.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető édesapánk, *SCHMIDT BÉLA* életének 85. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 20-án 14 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BOGNÁR ISTVÁN* 73 éves korában örökre megpihent. Temetése szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család
női vízilabda / 6 órája
Holnap újabb hazai bajnoki
Gallai Péter
DKKA / 6 órája
Tízperces fekete lyukakat mellőzni!
JANKÓ ÁRPÁD
Hibátlanul szerepeltek / 6 órája
Fölényes győzelmekkel tértek haza
Gallai Péter
edzőváltás / 6 órája
Kanadai edző a Bikáknál
Csillagok háborúja / 7 órája
Megvan, mi lesz a Han Solo-film címe
jubileum / 7 órája
Hajnalig tartó bulival ünnepelt a Delta Rock Band
BALLA TIBOR