Jégkorong

2011.06.23. 10:29

Nationalliga, vigyázz, érkeznek a Bikák...

Dunaújváros - Kedden kiderült: a Dab.Docler csapatával rajtol idén az osztrák bázisú Nationalliga. Csapatunk tizenegy osztrák gárdával versenyez a bajnokságban.

Bobory Balázs

Az induló csapatokat két hatos csoportra, egy keletire és egy nyugatira bontották. Utóbbiban az EC Dornbirn, az EHC Bregenzerwald, az EHC Infrafit Lustenau, az EK Zeller Eisbren, az FBI VEU Feldkirch, és a HC TWK Innsbruck Die Haie harcol majd. A keletiben az ATSE Graz, a Dab.Docler, az EHC Liwest Linz, az EC KAC, az EV Vienna Capitals, illetve a Kapfenberg Bulls és a Moser Medical Graz 99ers közös együttese küzd egymással.

A versenykiírásban foglaltak szerint az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel, míg az azonos csoportban szereplő együttesek még egy teljes oda-visszavágó rendszerű kört teljesítenek. Ez összesen harminckét mérkőzést jelent a csapatok számára a bajnokság első szakaszában. A rájátszásba az összesített tabella első nyolc helyezettje jut tovább, ahol már egyenes kieséses rendszerben, három nyert meccsig tartanak az összecsapások - olvasható a csapat által kiadott tájékoztatóban.

Az osztrák eishockey.at írásában olvasható, hogy a bajnokság szeptember 17-én kezdődik, a játéknapok szerdán és szombaton lesznek. Az alapszakasz február 15-én ér véget, a rájátszás utolsó lehetséges játéknapja pedig április 7. Ekkorra már valószínűleg eldől, milyen mérleggel szerepel a csapat első osztrák bajnokságban töltött évében...

A tavaly is a Nationalligában szereplő csapatok három légióst szerepeltethetnek. A tavalyi utolsóelőtti néggyel, míg az utolsó helyezett, az Oberligából érkezők és a DAB is öt légióssal gazdálkodhat. Az EBEL-farmok és anyaklubjaik között a hazai U24-es játékosok szabad átjárással játszhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!