17°

MOL Liga: már a DAB nélkül

Két keleti csapat, a címvédő DVTK Jegesmedvék és a Debrecen, valamint két újonc, a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 vívja a jégkorong MOL Liga szerdán kezdődő elődöntős párharcát.

A miskolciak megnyerték az alapszakaszt, míg a MAC lett a második, így ez a két együttes élvezi a hazai pálya előnyét az egyik fél negyedik sikeréig tartó csatában.

Az alapszakasz hat egymás elleni fellépéséből a DVTK ötször nyert a Debrecen ellen, az egyetlen hajdúsági siker viszont éppen Miskolcon született. A Jegesmedvék 220 gólt lőttek, az ellenfél viszont csak 145-öt a 48 meccses alapszakaszban, ráadásul a kapott gólok terén is jobbak a borsodiak (120-146).

A házi pontlistán a diósgyőrieknél az amerikai Jon Booras (35 gólt, 33 gólpassz), a debrecenieknél Berta Ákos (22, 18) végzett az élen. A debreceniek elsőszámú kapusa, Vay Ádám – aki 92,62 százalékos védési hatékonysággal a legjobb a ligában – az első összecsapáson eltiltás miatt hiányozni fog. Mivel a DVTK megnyerte az alapszakaszt, ezért a playoffba csak most száll be, míg ellenfele 2-1-es összesítéssel már búcsúztatta az Újpestet.

A MAC-nak sem kellett párharcot vívnia a négy közé jutásért, ahol megkapta a Ferencvárost 2-0-val kiejtő Fehérvárt. A két együttes hat alapszakasz-meccséből négyet nyertek a fővárosiak, akik a Tüskecsarnokban és idegenben is egyszer-egyszer veszítettek. Ezekből az összecsapásokból azonban nem sok következtetést lehet levonni, mert a fehérváriaknak az osztrák bajnokságban (EBEL) érdekelt együttese kiesett, így abból a csapatból egyszerre akár öten is pályára léphetnek a MOL Ligában.

A MAC válogatott kapusa, a fehérvári nevelésű Bálizs Bence 2,31 gólt kapott átlagban az alapszakaszban, ezzel az első volt, míg a rivális lett hálóőre, Janis Kalnins minden fontosabb mutatóban a legjobb négy között zárt.

A fővárosiak hatfős légiós serege szállította a pontokat, a házilistán az első hét között vannak. Közülük is kiemelkedett a kanadai Ian McDonald, aki huszonöt góllal és hatvannyolc gólpasszal, azaz 93 ponttal zárt, ami új MOL Liga-csúcs. Az ugyancsak kanadai Jeffrey Hayes 39 találatával szintén a legjobb volt. A Fehérvárnál a kanadai Mitchell Holmberg 72 ponttal (37 gól, 35 gólpassz) nyerte a házi rangsort.

Az elődöntő az egyik csapat negyedik győzelméig tart. A párhacok szerdán kezdődnek Miskolcon, illetve a Tüskecsarnokban. Ha mindent eldöntő hetedik összecsapásra lesz szükség, azt a keletiek számára március 8-án, az újoncok részére pedig március 9-én rendezik.

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Jégkorong
Agárdy Csaba
Dunaújvárosi Acélbikák – Vienna Capitals II: Lendületes meccs, hét hazai góllal
apostoli buzdítás / 2 órája
Önkorrekcióra kérik Ferenc pápát
Arra kérik, hogy Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának „tévedéseit” javítsa ki, és határolódjon el tőlük.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Dél-Amerika / 2 órája
Ismét közelebb hozta a világot a Nap Háza – Hold Udvara Kulcson
Szabó Szabolcs
Dunaferr SE / 2 órája
Hatvany Zsolt remekül irányított
Gróf András
Asztalitenisz / 2 órája
Két győzelem a rajton
Jankó Árpád
Kézilabda / 2 órája
Sebességbeli különbség
Jankó Árpád
39 millió dollár / 2 órája
Kémfilm taszította le a trónjáról a Stephen King-horrort
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics / 3 órája
Egyedül az Újpest tudta legyőzni vízilabdázóinkat a nemzetközi tornán
Gallai Péter