Jégkorong

2012.09.18. 13:33

Kormányzati támogatást kap az Ocskay Akadémia

Székesfehérvár - Kedden sajtótájékoztatót tartott Cser-Palkovics András polgármester, Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója, valamint Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia igazgatója.

Silye Sándor

A jégcsarnokban megtartott rendezvény témája: 76,2 millió forint állami támogatást kapott a fehérvári jégkorong.  Mint az elmondottakból kiderült: Ocskay Gábor és Cser-Palkovics András levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben  kérték a fehérvári, és ezzel a magyar jégkorong támogatását. Ugyanis a   2010-ben megalakult fehérvári jégkorongakadémia akadémia indításához a szakosztály biztosította a szükséges pénzt, mivel akkor még nem lehetett a társasági adókedvezményt igénybe venni. A jégkorongozóknak 150 millió forintjába került az akadémia indítása, üzemeltetése. A jó gazdálkodásnak,  a támogatóknak köszönhetően ez 90 millióra csökkent, és mint a szakosztály-igazgató  elmondta, a mostani nettó 60 millió nagy segítség, és tisztában vannak annak a felelősségével is. Kellett ez az állami támogatás, mivel az EBEL küzdelmeit  veszélyeztette az említett  hiány. A pozitív kormányzati döntés, illetve a székesfehérvári összefogás segíti a helyi és a magyar jégkorongot egyaránt. Fekti István jelezte:  jó útra léptek  a 2010-es indulásukkal, ennek már megvan az eredménye, a legutóbbi szezonban minden korosztályos versenyt megnyertek és a felnőttekhez hasonlóan tőlük kerül ki a válogatott játékosok zöme. Ocskay Gábor ismertette még, hogy a kollégiumi helyeiket bővítették, 250 gyerek dolgozik  jelenleg az utánpótlás csapataikban.
A tájékoztatót követően Cser-Palkovics Andrással beszélgettünk. 

 

 

- Segítik a sportot, de a teljesítőképességük véges...
 
- Még bírjuk, de a legfontosabb az összefogás, mert a város egyedül nem, de az összefogás tagjaként tud segíteni. Szponzorok, a bérleteket, a jegyeket megvásárló szurkolók együtt tudják lehetővé tenni a jó működést a sport területén. Most a kormányzat is társult hozzánk, elismerve, hogy Székesfehérvár a magyar jégkorong fellegvára.

- Sok a markát nyújtó kéz: sport, kultúra, stb., stb...

- A döntés mindig nehéz, és olyan döntést nem lehet hozni, amellyel mindig, mindenki egyetért, elégedett. De eddig sikerült megtalálni azt az egyensúlyt, amelyben a sport, a kultúra, az oktatás és a többi megtalálta a lehetőségét. Éppen ilyen fontos, hogy a fehérváriak mit gondolnak minderről? Jelzi a város lakóinak helyeslését, hogy a sporteseményekre, a színházi előadásokra, a kulturális eseményekre vevők az emberek, és sokan vannak ezeken jelen, vágynak eme eseményekre. Ha nehéz is, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy meglegyenek e lehetőségek. Hangsúlyozom: nem egyedül az önkormányzat feladata ez, hanem mindenkié, aki akár kicsi, akár nagyobb dolgot tud e szándék megvalósulásához hozzátenni.

- A támogatás megtérül?

- A legnagyobb városmarketing a sport és a kultúra. Gondolják el: mennyi pénzbe kerülne, ha a labdarúgó EL, vagy az EBEL színhelyein ki kellene fizetni hirdetésként az amúgy ingyen biztosított felületet, adásidőt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!