Jégkorong

2012.11.21. 19:19

Kerekesszékesekkel jégkorongoztak az Acélbikák

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata nem csak a bajnoki mérkőzéseit játssza, hanem nagyon figyel arra is, hogy ne csak a csapatról szóljon az életük.

Agárdy Csaba

Szerdán példaértékű edzést tartottak az Acélbikák. Kerekesszékes sportkedvelőkkel töltöttek el több mint két órát. Aki ott volt az eseményen, az láthatta, hogy mind a három fél remekül érezte magát.  Összefogott a Dab.Docler a Jószolgálati Otthon és a Mozgássérültek Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület. Ritkán látható esemény volt.

 

 

Az összejövetel nagyon jól sikerült: a sérült emberek, és a profi, válogatott jégkorongozók egymásra találtak (Fotó: Lázár Zsolt)

A Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület tagjai, a Jószolgálati Otthon gondozottjai és gondozói délelőtt tizenegykor érkeztek a dunaújvárosi jégcsarnokhoz. Előbb Stephan Lundh narrációjával kísérve néztek meg a vendégek egy kisfilmet a sledge hockey sportról. (Nyersen fordítva szánkóhoki: a jégkorong e válfaját speciálisan a fizikálisan korlátozott személyek számára fejlesztették ki. A sportot 1960-ban, Svédországban találták ki, s mára az egyik legkedveltebb száma lett a paralimpiáknak.)

Ezután néhány lépcsőt leküzdve a csapat öltözőjébe is betekinthettek a látogatók, sőt, Fabian Lundh még azt is megmutatta, mennyi időbe telik, míg egy játékos teljes menetfelszerelésbe öltözik. A már itt is tapasztalható  jó hangulat ezt követően hágott tetőfokára, amikor a rolba bejárójánál jégre léptek a kerekesszékkel és anélkül érkezők.

 

 

A kerekesszékkel és anélkül érkezők jégre is léptek (Fotó: Lázár Zsolt)

Nemsokára csatlakozott hozzájuk az Acélbikák részéről Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Szappanos Dávid, Nagy Richárd, Peter Sevela, Victor Lindgren, Fabian Lundh, Kiss Dániel és Szilassy Zoltán. A vendégek ütőket kaptak, kipróbálhatták, milyen is egy korongot terelgetni, aztán szépen lassan annyira megbarátkoztak a környezettel, hogy a Bikák segítségével körbe is mentek a pályán -  finoman szólva sem lassan. Eközben Sevela természetes közegében várta a kapura lövőket, s bár a MOL Liga legjobb kapusáról van szó, egyszer-kétszer azért túljártak a szlovák hálóőr eszén a szemfüles próbálkozók. Stephan Lundh teljes mellszélességgel támogatta a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!