A szomszédban játszik a válogatott

2018.04.02. 19:56

A világbajnokságra készülő jégkorongcsapat az osztrákokat fogadja Fehérváron

Nagycsütörtökön véget ért az edzőtábor második hete a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságra készülő jégkorong-válogatott számára.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi nevelésű Rajna elégedett volt a múlt héttel Fotó: MTI

A múlt hét elején a felgyógyuló Sarauer Andrew csatlakozott a kerethez, és végig rendben gyakorolt. Sarauer az EBEL-ben szereplő Villach légiósa, és remekelt a szezonban, ötvenkét meccsen negyvenkét pontot termelt, tizenegy gólt lőtt és harmincegy gólpasszt jegyzett. A héten sérülés nem nehezítette a játékosok dolgát, mindenki kőkeményen edzett.

A szakmai stáb a felkészülés első két hetében a fizikai munkára helyezte a hangsúlyt, a játékosok rengeteget voltak a konditeremben a jeges edzések mellett. Rajna Miklós, a Fehérvár AV19 dunaújvárosi nevelésű kapusa a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján így összegzett: „A múlt hét jól telt, sokat dolgoztunk együtt a csapattal. Sokat voltunk a konditeremben és a jégen is. Ott tart a társaság, ahol kell. Mindenki arra figyelt, hogy jó kondiba kerüljön. Érezzük a kemény munkát mi kapusok is, de a felkészülés ezen szakaszában ez a normális.”

A dunaújvárosi nevelésű Rajna elégedett volt a múlt héttel Fotó: MTI

Ezen a héten az edzések mellett felkészülési mérkőzések is bekerültek a programba. Szerdán és csütörtökön a Top Divíziós Ausztria lesz a mieink ellenfele. Válogatottunk kerete jelenleg huszon­nyolcas, amiből hiányzik a légiósok zöme, és az Erste Liga döntőjében érdekelt két csapat, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest legjobbjai. Nemzeti együttesünkkel négy dunaújvárosi hokis készül, a kapus Duschek Dávid, a védő Hruby Gellért és Léránt René, valamint a csatár Odnoga Mátyás.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései: április 4., szerda, 18.30: Magyarország–Ausztria (Székesfehérvár). Április 5., csütörtök, 19.15: Ausztria–Magyarország (Bécs, Albert Schultz Halle). Április 11., szerda: Szlovénia–Magyarország (Bled). Április 13., péntek, 19.00: Magyarország–Japán (Miskolc). Április 18., szerda, 17.30: Magyarország–Ukrajna (Káposztásmegyer).

A vb április 22-én vasárnap kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában. A mieink a kazahok ellen rajtolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!