Jégkorong

2014.09.18. 20:15

Jégkorong: Csapatként lehetnek erősek

Dunaújváros - Szerdán az Érsekújvár újpesti 6-5-ös győzelmével megkezdődött a jégkorong MOL Liga, a Dab.Docler pénteken 18.30 órakor a Brassót fogadja. A nyitány kapcsán tartottak csütörtökön a Gourmand Kávéház teraszán sajtótájékoztatót a klub vezetői, edzői és játékosai.

Gallai Péter

A szurkolói ankéttal egybekötött eseményen Azari Zsolt klubelnök fogalmazta meg elsőként elvárásait a kilencedik szezonjuk előtt:  – Az elmúlt időszak legnagyobb sikereit Stephan Lundh irányítása alatt érte el a csapat, de ekkor költöttük a legtöbbet is. A költségvetés nagy úr, de pénz nélkül is lehet csodákat tenni. Ezt a szezont ismét kanadai szakemberekkel kezdjük, ami azt jelenti, hogy megváltozik a taktika, sokkal egyszerűbb lesz a játék. Nyolc év alatt rájöttem, a célokat nem helyezések mentén kell kitűzni, persze természetesen egy profi csapatnak nem lehet más célja, mint minden meccsen nyerni.

Pozsgai Tamás (balra), David Leger másodedző, Donald MacLean vezetőedző, Azari Zsolt klubelnök, Gröschl Tamás csapatkapitány, Hüffner Adrián, valamint ifj. Azari Zsolt vett részt a csütörtök délutáni eseményen, amellyel a pénteken rajtoló szezont vezették fel.

Ám emellett sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a játékosokat meggyőzzük, rávegyük, hozzák ki magukból a maximumot, mindenki szántsa fel a jeget, helyezze a csapatérdeket az egyéni fölé. Amennyiben ezt megvalósítjuk, akkor ismét léphetünk egyet előre. Sok mindent megnyertünk az utóbbi időben, tudom, nagy az elvárás, mégis vannak kiemelt célok. Az egyik, hogy a magyar, a dunaújvárosi játékosok bebizonyítsák, igenis volt értelme az elmúlt nyolc év fáradozásának. Nagyon szeretném azt látni, hogy minden meccsen egy-egy jégkorongozó csodát tesz, elnyerve a nézők csodálatát, ezzel pedig a csapatét is.

A klubelnök szerint nagyon nehéz lesz a Kontinentális Kupa első köre, de mindenáron tovább kell jutni, mert az bizonyítja, hogy jól dolgoznak. – A körülmények adottak, a szakmai felkészülést nem gátolta semmi, biztos vagyok benne az eredmények is jönnek és igenis be tudunk jutni a MOL Liga és a kupa döntőjébe, ahol elsőként végezhetünk. Az új vezetőedző, Donald MacLean azzal kezdte, hogy szeretné tovább folytatni a csapat sikersorozatát, amit elért a korábbi években. – Jó döntés volt idejönni, hét hete dolgozom a csapattal, a fiúk keményen edzenek, meg vagyok velük elégedve, de természetesen vannak kisebb hullámvölgyek. Új rendszer szerint gyakorlunk, jó úton haladunk, de idő kell mire tökéletesre csiszolódunk.

A játékosok nevében az új csapatkapitány, Gröschl Tamás elsőként arról beszélt, nagy megtiszteltetés, hogy őt választották erre a posztra. – Ez felelősségteljes kihívás, elsősorban az lesz a feladatom, hogy a fejeket egy irányba, a közös cél felé fordítsam. Azt gondolom, nagyon nehéz szezon elé nézünk, kiegyenlítődött a mezőny, nem lesznek könnyű meccsek, mindenkinek vért kell izzadnia. Nálunk kicsit vágni kellett a költségvetésből, mások nagyobb büdzséből komolyabb légiósokat tudtak hozni. Meg kell fognunk egymás kezét, csakis csapatként tudunk eredményesek lenni.

Ifj. Azari Zsolt, az egyik új asszisztens: – Nagy dolog, hogy megkaptam ezt a titulust, nekünk az lesz a feladatunk, hogy Tamást támogassuk és segítsük. A csapat többi tagjával ugyanolyan partner leszek, mint eddig, de ha meg kell hozni egy döntést, akkor a társakkal egyeztetve ezt mi hozzuk meg.

Hüffner Adrián szintén asszisztensként debütál: – Elindultunk egy úton, jó irányba tartunk, de mire készen leszünk, az a rájátszásra tehető, hiszen az új soroknak is össze kell szokniuk.

Pozsgai Tamás úgy vélte, ebben a csapatban okos játékosok szerepelnek és a fizikum mellett a mentális felkészülés is fontos. Új posztja a jégen és a civil életben is felelősséggel jár. Arra kérdésre, hogy a szurkoló mit vehet észre az új stílusból, így felelt: – A kanadai hoki jellemzője az agresszív, letámadásra, sok ütközésre épülő játék, mi is ebbe az irányba haladunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!